Cosmarul iesencei sfasiate de caini maidanezi: infectata cu un microb periculos pe care medicii nu-l pot vindeca

Cosmarul iesencei sfasiate de caini maidanezi: infectata cu un microb periculos pe care medicii nu-l pot vindeca

Elena Tudosa a mai precizat ca, potrivit medicilor, infectia de la picior nu este de origine nosocomiala, ci determinata de germenii de pe solul in care a cazut dupa ce a fost atacata de caini. Citeste si: Cazul infiorator al femeii macelarite de 20 de maidanezi: "Au tras de ea ca de o carpa pe care o rupi si o faci ferfenita" Ce s-a intamplat cu femeia sfasiata de o haita de maidanezi.

acum 86 luni (9 Jan 2017)

Elena Tudosa, ieseanca muscata pe 4 decembrie 2016 de mai multi caini comunitari, se afla sub tratament si in prezent. Femeia a fost externata de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi pe 30 decembrie, iar pe 5 ianuarie a revenit la control, in clinica de chirurgie IV a unitatii medicale.

Necazul pacientei in varsta de 51 de ani nu s-a incheiat inca intrucat una dintre plagile muscate de la piciroul stang i s-a infectat.

Initial, pacienta a fost internata la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi si apoi la Spitalul de Boli Infectioase "Sfanta Parascheva" din Iasi. Femeia a fost internata de pe 4 pana pe 30 decembrie pentru tratamentul plagilor muscate, respectiv pentru evitarea unei suprainfectii si a rabiei.

Victima a fost transferata in cel de-al doilea spital dupa doua zile de internare in cel mai mare spital din Iasi. Infectionistii i-au administrat ser si vaccin antirabic si i-au recomandat sedinte de terapie psihologica, sa depaseasca trauma pe care pacienta a dezvoltat-o in urma evenimentului tragic.

Dupa 15 decembrie, Elena Tudosa a fost transferata in clinica de chirurgie IV de la Spitalul "Sfantul Spiridon" pentru tratarea infectiei care i se instalase la piciorul stang. De aici, femeia a fost externata pe 30 decembrie, cu recomandarea sa revina la consult de specialitate pentru schimbarea pansamentelor.

Elena Tudosa a mai precizat ca, potrivit medicilor, infectia de la picior nu este de origine nosocomiala, ci determinata de germenii de pe solul in care a cazut dupa ce a fost atacata de caini.

Elena Tudosa a fost atacata de cainii maidanezi in apropierea lacului Venetia din Iasi, in zona Ciric. Conform medicului urgentist care s-a ocupat de victima, pacienta avea zeci de muscatori pe corp, iar hainele ii erau zdrentuite.

Citeste si:

Cazul infiorator al femeii macelarite de 20 de maidanezi: "Au tras de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro