Cortana, "oracolul" Cupei Mondiale, vine pe Android. De ce ar trebui sa iti pese

Cortana,

Cortana este asistentul personal al lui Microsoft si functioneaza asemanator programelor Google Now si Siri, doar ca este mai putin cunoscut si uneori se descurca mai bine. Cortana, Siri si Google Now permit interactiune prin comenzi vocale si astfel faci cam tot ceea ce inainte faceai manual de la a afla starea vremii pana la a-ti programa intalniri si remindere, in cazul in care stii ca ti se intampla frecvent sa uiti de ele.

acum 54 luni (26 Aug 2015)

Cortana este asistentul personal al lui Microsoft si functioneaza asemanator programelor Google Now si Siri, doar ca este mai putin cunoscut si uneori se descurca mai bine. Printre cele mai importante functionalitati se numara disponibilitatea pe PC prin Windows 10, posibilitatea de a efectua apeluri si de a raspunde la mesaje sau setarea de remindere, folosind localizarea. Aceasta ultima functionalitate se poate dovedi foarte utila daca n-ai pic de simt de orientare. Sau daca aveai de achizitionat ceva important de la un magazin pe langa care treci. De acum este disponibila si pe Android, conform Playtech, dar momentan doar in Statele Unite ale Americii, urmand sa se extinda curand si in Europa, multumita parteneriatului Microsoft cu Intel. Aplicatia este atat de bine ancorata in sistemul de operare, incat poate inlocui cu succes Google Now, cu care erau obisnuiti utilizatorii de Android pana acum.

Utilizatorii care sunt familiarizati cu Cortana de la Windows Phone nu ar trebui sa aiba probleme, optiunile fiind similare.

Acum, putem vorbi despre o rivalitate reala cu Google Now si Siri, "vocea" din fiecare iPhone.Totusi, daca esti fan Apple si nu vrei sa renunti la iPhone, dar mai esti si microbist, s-ar putea sa ai nevoie de prieteni pe aproape. Vestea buna e ca cei de la Apple au timp pana in 2018 sa imbunatateasca Siri la acest capitol si cu siguranta la multe altele. Cine sunt rivalii pentru Cortana: Siri si Google Now

Cei trei asistenti personali propusi de marii fruntasii ai lumii mobile, in esenta asemanatori, sunt ganditi ca abordare in mod diferit. Primul aparut a fost Siri de la Apple, impreuna cu iPhone 4S, spre finalul anului 2011 si avea doar optiunea pentru limba engleza.

Siri este si pe Apple Watch, in caz ca voiai sa "discuti" cu incheietura

De cealalta parte, Google Now a fost lansat in vara anului 2012 si miza foarte mult pe pac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro