Corpurile celor doi romani dati disparuti in Marea Britanie, dupa ce ambarcatiunea de pescuit in care se aflau s-a scufundat, au fost recuperate

Paza de Coasta opreste temporar cautarile Supravietuitorul, in varsta de 45 de ani, originar de la Londra, a fost gasit agatat de o geamandura, de catre un pescar comercial, la aproximativ 3,2 kilometri vest de Portul Shoreham, imediat dupa zori.

acum 73 luni (15 Aug 2017)

Autoritatile britanice au recuperat corpurile a doi cetateni romani care au fost dati disparuti in 6 august, dupa ce ambarcatiunea de pescuit in care se aflau s-a scufundat, in largul localitatii Shoreham, informeaza Mediafax.

Potrivit Politiei din Sussex, cele doua corpuri au fost recuperate in dimineata zilei de 14 august, din apele din largul localitatii Shoreham din comitatul West Sussex.

Potrivit informatiilor obtinute de la autoritatile britanice, in noaptea de 5 spre 6 august 2017, un grup format din patru cetateni romani, aflati pe o barca in largul marii, a intrat in coliziune cu o alta ambarcatiune. Paza de Coasta opreste temporar cautarile

Supravietuitorul, in varsta de 45 de ani, originar de la Londra, a fost gasit agatat de o geamandura, de catre un pescar comercial, la aproximativ 3,2 kilometri vest de Portul Shoreham, imediat dupa zori. El a fost preluat de o barca de salvare RNLI si a fost adus la Shoreham, de unde a fost condus la un spital.

Corpul unui barbat a fost recuperat din mare si adus la tarm cu un elicopter al Pazei de Coasta, catre ora locala 8.15 (10.15, ora Romaniei).

"O (operatiune de) cautare pe mare si pe linia coastei continua, in vederea gasirii a doi barbati care s-ar aflat in ambarcatiune, iar o ancheta a fost deschisa in cooperare cu Directia pentru anchete privind accidente pe mare (MAIB) cu scopul stabilirii circumstantelor in care barbatii au ajuns in apa. Credem ca ambarcatiunea a plecat din portul turistic Brighton catre miezul noptii (de sambata spre duminica) si ca incidentul ar fi avut loc aproximativ doua ore mai tarziu, insa faptele nu sunt clare in acest moment", a adaugat el. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro