Corpul uman, dezbracat de piele. "Our Body: Universul interior", expozitia de anatomie care iti da fiori

Corpul uman, dezbracat de piele.

Dupa ce-a traversat peste 30 de tari si a fost vazuta de peste 50 de milioane de vizitatori, expozitia "OUR BODY: Universul Interior" isi deschide portile la City Mall Constanta, in parcarea VIP nivel -1 Nord, de pe 15 iulie pana la 15 octombrie 2017. Expozitia "OUR BODY: Universul Interior" poate fi o experienta valoroasa personala si de familie, o ocazie unica pentru parinti de a le explica copiilor complexitatea corpului uman, nevoia de o nutritie corecta, sport regulat, un stil de viata sanatos, precum si impactul unor obiceiuri nocive precum fumatul sau consumul excesiv de alcool.

acum 81 luni (18 Jul 2017)

Daca v-ati gandi ca expozitia este de speriat copiii, aflati ca tocmai acestia sunt cei mai curiosi vizitatori.

"Cei mai curiosi sunt copiii care vor sa vada si sa stie cum functioneaza corpul uman", explica Stefania Dumitru, studenta la Medicina in anul al III-lea si ghida la expozitia organizata de Universal Exhibition Group. La randul ei, Stefania a fost un astfel de copil: invata la Universitatea Ovidius din Constanta sa devina medic pediatru, desi este absolventa de profil Uman la Liceul Decebal si a participat la Olimpiada Nationala de Romana. Toate piesele sunt prelucrate de specialisti din China, in laboratoare din China, cu o migala ilustrata de expresia "rabdare de chinez batran". Tehnica speciala de conservare este bazata pe polimeri si silicon, iar exponatele provin de la asiatici necunoscuti, al caror cadavru nu a fost identificat si nici revendicat de nimeni.

Pe masura ce intri in pavilioanele intunecate, luminate difuz, vezi exponate din ce mai in ce mai socante: cranii, disectii, tumori benigne, tumori maligne, organe vascularizate, corp feliat in sectiune, uter macinat de cancer, plamani distrusi de metastaza.

The Human Body, antecendentul

Evenimentul este produs de Universal Exhibition Group, fiind organizat de Events, in colaborare cu City Mall Constanta, in parteneriat cu Primaria Municipiului Constanta. Events a organizat in premiera in Romania, la Muzeul Grigore Antipa din Capitala, in anul 2013, un proiect similar, Expozitia The Human Body, care a inregistrat un record de audienta pentru circuitul muzeal romanesc: peste 88.000 de vizitatori. Universal Exhibition Group (UEG) are la originea sa Universal Events Group, companie cu renume international si cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul organizarii de expozitii. Printre expozitiile organizate pana acum se regasesc expozitii care au ca tema comori ascunse ale lumii (Titanic, Arma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro