Corpul de control al premierului verifica modul de organizare a concursului pentru ocuparea postului de director al MTR (surse Agerpres)

Corpul de control al premierului verifica modul de organizare a concursului pentru ocuparea postului de director al MTR (surse Agerpres)

Este intolerabil ca destinul acestei institutii identitare pentru cultura romaneasca sa fie lasat de atata timp la discretia unui directorat interimar deficitar si sa fie acum legat pentru inca 5 ani de un manager ale carui performanta si profesionalism au fost deja evaluate ca nesatisfacatoare de catre Ministerul Culturii, inca din anul 2014, ceea ce a dus la demiterea sa din functie in 2015, prin ordin al Ministrului Culturii de la acea vreme", se arata in petitie.

acum 74 luni (3 Aug 2016)

Corpul de control al prim-ministrului efectueaza, miercuri, o actiune de control la Ministerul Culturii, au declarat surse oficiale pentru Agerpres.

Aproximativ 100 de reprezentanti ai societatii civile - intre care Andrei Plesu, Mircea Cartarescu, Stefan Agopian, Theodor Paleologu - dar si angajati ai muzeului i-au adresat, luni, o scrisoare deschisa premierului Dacian Ciolos in care reclama "managementul impropriu" de la MTR, dar si rezultatul ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al institutiei.

"Societatea civila ia act, cu tristete si ingrijorare, de faptul ca una dintre institutiile culturale fundamentale din Romania este astazi periclitata si decredibilizata prin abandonarea ei in "grija" unui management impropriu, inadecvat la sarcina sa si, finalmente, ilegal: Muzeul National al Taranului Roman se afla, din pacate, in pragul colapsului atat ca functionare, cat si ca imagine, in urma rezultatului ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al Muzeului. Este intolerabil ca destinul acestei institutii identitare pentru cultura romaneasca sa fie lasat de atata timp la discretia unui directorat interimar deficitar si sa fie acum legat pentru inca 5 ani de un manager ale carui performanta si profesionalism au fost deja evaluate ca nesatisfacatoare de catre Ministerul Culturii, inca din anul 2014, ceea ce a dus la demiterea sa din functie in 2015, prin ordin al Ministrului Culturii de la acea vreme", se arata in petitie. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro