Corpul de control al premierului Dacian Ciolos are discutii "de documentare" cu spitalele implicate in cazul Colectiv

Corpul de control al premierului Dacian Ciolos are discutii

"Fata de informatiile aparute in mass-media privind actiunile pe care Corpul de control al primului-ministru le-ar efectua la unele spitale din Bucuresti, precizam ca incepand cu 28.03.2016, Corpul de control al primului-ministru desfasoara o serie de intalniri cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti si ai spitalelor in care au fost internate victimele incendiului din clubul Colectiv", arata un comunicat al Executivului. Asadar, activitatile desfasurate de Corpul de control au ca scop "obtinerea de informatii privind organizarea si functionarea entitatilor controlate" in ceea ce priveste activitatile de medicina de urgenta, informatii privind elaborarea Planului Alb in cursul anului 2015 si activarea acestuia in 30.10.2015, precum si transmiterea punctelor de vedere "ale reprezentantilor entitatilor mentionate anterior, cu privire la problemele care afecteaza buna desfasurare a activitatilor de medicina de urgenta si a solutiilor preconizate de catre acestia".

acum 54 luni (6 Apr 2016)

"Fata de informatiile aparute in mass-media privind actiunile pe care Corpul de control al primului-ministru le-ar efectua la unele spitale din Bucuresti, precizam ca incepand cu 28.03.2016, Corpul de control al primului-ministru desfasoara o serie de intalniri cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti si ai spitalelor in care au fost internate victimele incendiului din clubul Colectiv", arata un comunicat al Executivului.

Asadar, activitatile desfasurate de Corpul de control au ca scop "obtinerea de informatii privind organizarea si functionarea entitatilor controlate" in ceea ce priveste activitatile de medicina de urgenta, informatii privind elaborarea Planului Alb in cursul anului 2015 si activarea acestuia in 30.10.2015, precum si transmiterea punctelor de vedere "ale reprezentantilor entitatilor mentionate anterior, cu privire la problemele care afecteaza buna desfasurare a activitatilor de medicina de urgenta si a solutiilor preconizate de catre acestia".

Cum putea fi prevenit haosul din spitale

Dupa ce neregulile din noaptea tragediei Colectiv au fost scoase la iveala si de un raport al inspectorilor guvernamentali, oficialii din Sanatate au aratat ca haosul din spitale putea fi prevenit. In realitate, astfel de planuri foarte bine puse la punct au existat doar la spitalele Floreasca si Universitar. Planul rosu in cazul tragediei din clubul Colectiv a fost declansat cu intarziere, interventia la fata locului fiind, in mare parte, o actiune necoordonata, cu elemente de improvizatie a autoritatilor. Concluziile se desprind din raportul intocmit de Corpul de Control al premierului Dacian Ciolos. Totodata, din documentul inspectorilor guvernamentali reiese ca, la data tragediei nu a existat un Plan alb cadru la nivelul Ministerului Sanatatii si nici la nivelul fiecarui spital care a preluat ranitii pe 30 octombrie 2015. "Daca existau ace... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro