Corpul de Control al Ministerului Justitiei face vineri un control la Penitenciarul Poarta Alba

Astfel, in luna octombrie a anului trecut, un detinut a fost injunghiat in gat cu un ciob de la o oglinda de un alt detinut, ranitul ajungand in stare grava la spital.

acum 80 luni (29 Jan 2016)

Corpul de Control al Ministerului Justitiei efectueaza, vineri, o verificare la Penitenciarul Poarta Alba. Inspectorii verifica daca drepturile si libertatile detinutilor sunt respectate, precum si daca se incalca legea, precizeaza ministerul, intr-un comunicat de presa.

In presa au aparut relatari potrivit caraora anumiti detinuti beneficiaza sau au beneficiat de tratament preferential, in Penitenciarul de la Poarta Alba. De exemplu, lui Cristian Borcea i s-ar fi renovat celula, cu mocheta, televizor plasma, figider, calorifere electrice. Astfel, in luna octombrie a anului trecut, un detinut a fost injunghiat in gat cu un ciob de la o oglinda de un alt detinut, ranitul ajungand in stare grava la spital. Incidentul a fost cauzat de un conflict spontan. Totodata, in 2014, un gardian a fost condamnat la inchisoare, dupa ce a injunghiat un detinut, tot in urma unei altercatii. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro