Corporatistii cersitului: Diferenta dintre exploatatori si corbii de la TV e circumferinta burdihanului

Corporatistii cersitului: Diferenta dintre exploatatori si corbii de la TV e circumferinta burdihanului

> Ce nu am reusit noi ceilalti, incercand ani de zile sa ne organizam intr-o societate functionala si sanatoasa, au reusit acesti monstri ai sufletelor umane: sa construiasca o corporatie a cersetorilor. Si asta desi singurul lucru pe care il au de vandut pentru o bucata de paine, pentru o clipa de alinare sau pentru a scapa de torturile celor care ii trimit in strada la cersit e chiar povestea personala.

acum 72 luni (23 Apr 2015)

>

Ce nu am reusit noi ceilalti, incercand ani de zile sa ne organizam intr-o societate functionala si sanatoasa, au reusit acesti monstri ai sufletelor umane: sa construiasca o corporatie a cersetorilor. Ideea este intretinuta constant de povesti fantastice despre cersetoare celebre care stapanesc cate un colt de intersectie in timpul zilei, pentru a-si petrece noptile numarand mormanele de bani facute din marinimia noastra. Aceleasi cersetoare au fost zarite de persoane de incredere jucand la ruleta pe la Monaco, comandand cele mai scumpe sampanii si petrecandu-si vacantele intr-un lux de nedescris.

De bunatatea inimilor noastre au profitat si personaje ca Gigi Becali care au transformat actul donatiei intr-o mascareala televizata, incolonandu-si la poarta cohorte de mizerabili dispusi sa se arunce in tarana dupa bancnotele azvarlite de Dumnezeul tuturor cersetorilor. A da cu o pretinsa marinimie si a primi cu cea mai josnica dintre umilinte a devenit un fapt atat de comun pe cat e a te asigura ca desi treci pe culoarea verde, nu se gaseste vreun iresponsabil care sa accelereze pe trecerea de pietoni. Si la final, vine innobilarea gestului de catre spalatorii de cadavre de la televiziuni. In studiourile incalzite, cu ceasuri scumpe la maini si bronzati in tarile calde, corbii se ingramadesc sa stearga de pe mana milostiva balele cersetorilor care s-au bucurat la banii oferiti pentru ostoirea propriilor pacate. Un suflet nobil care intelege greutatile semenilor sai si care nu poate sa treaca pe langa un suflet suferind fara sa ii ofere o alinare financiara." Daca e nevoie, urci si cobori la nesfarsit treptele de la Muntele Athos, pana te subtiezi de tot.

Altii, mai rafinati, plimbati pe afara si inspirati de modelele de acolo au inceput sa faca emisiuni in care sa exploateze lipsurile si saracia. Zana zanelor, diva divelor, regina lacrimilor si a tragediilor de sambata seara, a facut munti de bani din suferinta unor oameni dispusi sa i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro