Corina Cretu: Ma preocupa dezvoltarea satului romanesc. Vreau ca tot mediul rural sa aiba internet de banda larga
Unul din cinci romani, adica aproape cinci milioane de persoane, se confrunta cu saracia, potrivit unor date oficiale incluse intr-un proiect de Strategie nationala privind reducerea saraciei, pus in dezbatere publica de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale in ianuarie 2015.
"Ma preocupa dezvoltarea satului romanesc care este cu totul altul decat mediul rural din Occident. Avem, eu si comisarul Hogan (Phil Hogan, comisar european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala - n.r.) aceasta ambitie de a acoperi, pana la sfarsitul mandatelor noastre, cu internet pe banda larga tot mediul rural din Europa, sa vedem daca vom reusi", a spus Cretu, vineri, la Palatul Victoria, dupa o intrevedere avuta cu premierul Dacian Ciolos.
Unul din cinci romani, adica aproape cinci milioane de persoane, se confrunta cu saracia, potrivit unor date oficiale incluse intr-un proiect de Strategie nationala privind reducerea saraciei, pus in dezbatere publica de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale in ianuarie 2015. Copiii din mediul rural figureaza printre categoriile cele mai afectate de fenomenul saraciei persistente. In 2012, peste 50 la suta dintre copiii din zonele rurale traiau in saracie, prin comparatie cu doar 17 la suta dintre copiii din localitatile urbane. Aceasta mare discrepanta, combinata cu o distributie aproximativ uniforma a copiilor intre zonele urbane si cele rurale, face ca peste 74 la suta dintre toti copiii saraci sa traiasca in mediul rural", se mai arata in proiectul de strategie.
Cu toate acestea, potrivit unui studiu al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), dat publicitatii in septembrie 2015, circa 36% din gospodariile din Romania detin o tableta sau mai multe, 73% au cel putin un smartphone, iar 55% laptopuri. Internetul mobil este utilizat in principal pentru navigare, retele de socializare si e-mail, insa si pentru comunicarea vocala sau mesagerie instant. 76% dintre utilizatorii de internet mobil au in gospodarie si internet fix, conexiunea mobila fiind utilizata, de regula, atunci cand nu functioneaza cea fixa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro