Corespondenta speciala de la Bruxelles. Camionagiii europeni se bat pentru drepturile soferilor romani

Si, pentru ca tabloul sa fie complet, un sofer roman de tir a turnat gaz peste foc si a dat in judecata gigantul Ikea, de la care cere 1,8 milioane de coroane daneze, echivalentul a peste 240.000 de euro.

acum 46 luni (1 Jun 2017)

Problema salariilor incasate de soferii romani de camion care conduc tirurile in Uniunea Europeana a fost repusa pe tapet dupa ce BBC a dezvaluit ca acestia, mai ales cei care opereaza in Scandinavia, sunt platiti necorespunzator.

Comisia Europeana vrea sa inaspreasca regulile jocului in domeniul transportului rutier de marfuri, mai ales dupa ce din partea statelor din Vestul blocului comunitar au aparut multe plangeri -legate de concurenta neloiala facuta de companiile din Est.

Si, pentru ca tabloul sa fie complet, un sofer roman de tir a turnat gaz peste foc si a dat in judecata gigantul Ikea, de la care cere 1,8 milioane de coroane daneze, echivalentul a peste 240.000 de euro. Informatia a fost facuta publica de reprezentantul Federatiei Nordice a Lucratorilor din Transport (NTF) Hans Christian Graveren, cu prilejul unui seminar organizat de Comisia Europeana la Bruxelles. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro