Corespondenta din Rusia - Cum s-a pregatit Moscova pentru milionul de turisti straini pe care il asteapta

Corespondenta din Rusia - Cum s-a pregatit Moscova pentru milionul de turisti straini pe care il asteapta

In Brazilia nu au mai repetat isprava de acolo, dar acum au revenit la nivelul de acum opt ani", a declarant Vladimir Putin acum cateva zile, tinand si sa le aminteasca public jucatorilor Rusiei si antrenorului Cherchesov ca mai e putin si incepe Mondialul si ar fi cazul sa se trezeasca. Metroul straluceste de curatenie, are filtre de genul celor de la aeroport si niste statii in care cobori pana te plictisesti, astfel ca orice tentativa de a alerga dupa trenul cu vagoane, cum se obisnuieste la noi, e inutila si imposibila. Nu stiu daca neaparat din cauza amenintarilor gen ISIS, care au postat pe internet tot felul de mesaje razboinice, sau pentru a preintimpina si posibilele incidente dintre fanii participantelor si in special dintre englezi si rusi, care s-au batut ca-n filme acum doi ani la Euro 2016, avand de impartit polite de o viata.

acum 10 luni (13 Jun 2018)

Decizia istorica luata de FIFA pe 2 decembrie 2010, aceea de a acorda Rusiei organizarea Campionatului Mondial de opt ani mai tarziu a ajuns la momentul zero. Spun unii, ca parte a mandriei nationaliste a lui Vladimir Putin, Rusia a investit 7 miliarde de dolari si a promis o organizare si un show pe masura. Va fi interesant de vazut care va fi impactul acestei competitii pentru viitorul Rusiei, tinand cont ca tot mai multe voci interne, in special cele din tanara generatie, il arata cu degetul pe Putin ca vinovat pentru izolarea pe care o desfasoara Occidentul fata de fostul imperiu tarist.

Putin l-a avertizat de Chercesov Fostul si in acelasi timp, actualul presedinte al Rusiei tocmai a castigat insa din nou alegerile prezidentiale in martie, cu un procent coplesitor, 76 % din voturi, si cel putin pana in 2024 va fi liderul de la Kremlin. Mare amator de sport, chiar daca nu neaparat de fotbal, Putin a prefatat Mondialul din tara, cu o declaratie de dragoste pentru o alta nationala decat cea a Rusiei. Modul in care a jucat Spania la Mondialul din 2010, din Africa de Sud, a fost pur si simplu maiestuos. In Brazilia nu au mai repetat isprava de acolo, dar acum au revenit la nivelul de acum opt ani", a declarant Vladimir Putin acum cateva zile, tinand si sa le aminteasca public jucatorilor Rusiei si antrenorului Cherchesov ca mai e putin si incepe Mondialul si ar fi cazul sa se trezeasca. Un avertisment decent, daca tinem cont ca in ultimul an si jumatate din 15 meciuri jucate, Rusia a castigat trei, cu Ungaria, Noua Zeelanda si Coreea de Sud. E sigur insa ca nici Putin si nici omul de rand nu se asteapta ca Rusia sa castige Mondialul. Tocmai in ideea de a zambi prietenos planetei, dar si pentru a simplifica situatia, rusii au scos vizele pentru posesorii de bilete, care, mai mult, pot circula gratis si liberi intre orasele care gazduiesc partide.

Distante mari intre orase

Distantele mari dintre orase vor fi cumva o problema la acest ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro