Corespondenta din Israel. Cum a ajuns un roman medicul premierului israelian Benjamin Netanyahu

Corespondenta din Israel. Cum a ajuns un roman medicul premierului israelian Benjamin Netanyahu

Au devenit prieteni de familie Dupa 22 de ani de cand are grija de sanatatea lui Benjamin Neanyahu, Herman Berkovits nu este doar medicul unuia dintre cei mai influenti oameni ai Planetei, ci si un foarte bun prieten de familie. Va multumim inca o data pentru aceasta deosebita manifestare de solidaritate si apreciem acest tip de implicare", a spus presedintele Klaus Iohannis, inainte de discutiile cu premierul israelian.

acum 48 luni (10 Mar 2016)

Herman Berkovits a plecat din Romania in 1975 din cauza regimului Ceausescu. Absolvent al Facultatii de Medicina din Cluj-Napoca, specializarea pediatrie, Herman Berkovits si-a cladit o cariera in Israel, devenind unul din cei mai recunoscuti medici in tara sa de adoptie.

Avem 18 ani de cand era medic pediatru in Israel cand Benjamin Netanyahu, adjunctul Ministerului de Externe la acea vreme, i-a propus sa se ocupe de sanatatea celui de-al doilea fiu al sau.

L-am intalnit pe Herman Berkovits la Ierusalim, unde presedintele Klaus Iohannis efectueaza zilele acestea o vizita de stat in Israel. Berkovits nu a lipsit de la reuniunea cu seful statului desi, cu o seara inainte, a avut o intrevedere privata cu Iohannis.

Berkovits a avut grija ca vizita presedintelui sa fie fara cusur din partea partii israeliene si s-a implicat in organizarea ei. Herman Berkovits spune ca mai multi politicieni au apelat la el pentru a intermedia o intalnire cu Benjamin Netanyahu. Am ajutat si la aceasta intalnire dintre presedintele Iohannis si Netanyahu.

Au devenit prieteni de familie

Dupa 22 de ani de cand are grija de sanatatea lui Benjamin Neanyahu, Herman Berkovits nu este doar medicul unuia dintre cei mai influenti oameni ai Planetei, ci si un foarte bun prieten de familie.

Sotia, profesoara de pian ai copiilor lui Netanyahu

Sotia medicului, Elisabeta Berkovits, absolventa a Conservatorului din Cluj, a fost profesoara de pian a baietilor lui Netanyahu. Am ales Israel pentru ca sunt de origine evreu", a mai spus medicul.

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza o vizita de stat de cinci zile in Israel si Palestina. Inca din prima zi in Israel, seful statului s-a intalnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, caruia i-a multumit pentru sprijinul acordat de Israel Romaniei in cazul ranitilor din incendiu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro