Corespondenta de la Strasbourg. Cum vad liderii europeni pericolul Europei cu doua viteze. "E cea mai nesigura perioada din ultimii 60 de ani"

Corespondenta de la Strasbourg. Cum vad liderii europeni pericolul Europei cu doua viteze.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si presedintele Consiliului European, Donald Tusk, au venit in forul de la Strasbourg pentru a prezenta aceste concluzii si pentru a avea o dezbatere exploratorie pe subiectul Europei cu una sau mai multe viteze, in contextul in care pe 25 martie se celebreaza 60 de ani de la infiintarea UE. Tinand cont de rezultatele celor 27 de state si de interesele strategice ale UE, eu cer tuturor sa incerce sa mentina o unitate politica intre cele 27 de state", a declarat Donald Tusk.

acum 26 luni (15 Mar 2017)

Tema Europei cu una sau mai multe viteze este sursa multor controverse la nivel european, in conditiile in care liderii unor tari ca Franta, Germania, Spania si Italia sunt adeptii unei Uniuni Europene in care unele tari sa fie considerate mai avansate. Pentru a discuta acest subiect, iderii mai multor institutii europene, alaturi de deputatii din Parlamentul European, s-au intalnit miercuri pentru a discuta despre concluziile reuniunii Consiliului European de saptamana trecuta.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si presedintele Consiliului European, Donald Tusk, au venit in forul de la Strasbourg pentru a prezenta aceste concluzii si pentru a avea o dezbatere exploratorie pe subiectul Europei cu una sau mai multe viteze, in contextul in care pe 25 martie se celebreaza 60 de ani de la infiintarea UE. Tinand cont de rezultatele celor 27 de state si de interesele strategice ale UE, eu cer tuturor sa incerce sa mentina o unitate politica intre cele 27 de state", a declarat Donald Tusk. In conditiile neintelegerilor pe tema viitorului UE, presedintele Consiliului European ca Uniunea se confrunta nu doar cu probleme interne, ci si externe, aluzie fiind facuta cu referire la Rusia si Turcia.

"Forte din interior si din exterior lucreaza sa destabilizeze Balcanii de vest. Suntem convinsi ca trebuie sprijinite reforme pentru Balcanii de vest si Uniunea Europeana", a mai spus Tusk, lider care si-a exprimat optimismul ca alegerile din Olanda vor da o majoritate care sa sprijine in continuare proiectul european. Nu in ultimul rand, acesta si-a exprimat dezamagirea fata de atitudinea Turciei, care prin vocea presedintelui Recep Tayyip Erdogan, a atacat guvernul batav.

Juncker, Erdogan si nazistii

Juncker si-a inceput discursul avand un ton grav si amenintator fata de Edogan. Si eu am fost scandalizat de ceea ce a declarat Turcia despre Tarile de Jos si Germania. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro