CORESPONDENTA DE LA LONDRA. Cum au iesit britanicii la vot, pe o furtuna devastatoare

CORESPONDENTA DE LA LONDRA. Cum au iesit britanicii la vot, pe o furtuna devastatoare

Nici nu e de mirare, in urma ploilor torentiale si a fulgerelor ce au lovit in mai multe zone, circulatia mai multe statii de metrou au fost inchise si mii de londonezi au intarziat si chiar n-au mai ajuns la serviciu. Campania de informare si spune ca, tineretul nici nu vrea sa auda ca Marea Britanie ar putea iesi din UE, mai ales ca multi tineri englezi au ales sa lucreze in alte tari din Europa.

acum 95 luni (24 Jun 2016)

Dupa o furtuna ce practic a zapacit transportul in comun, cei mai multi londonezi vorbeau pe strada si in transportul in comun despre ravagiile pe care le-a facut furtuna si mai putin despre votul istoric ce urmeaza sa le schimbe viata.

Nici nu e de mirare, in urma ploilor torentiale si a fulgerelor ce au lovit in mai multe zone, circulatia mai multe statii de metrou au fost inchise si mii de londonezi au intarziat si chiar n-au mai ajuns la serviciu. Trenurile au avut intarzieri de pana la o ora si din minut in minut puteai sa afli ca trenul pe care il astepti poate sa nu mai vina. Haosul a durat pana seara, cand oamenii s-au indreptat catre casa, tot pe ploaie, prin statiile de metrou functionale, dar inca pline de apa. Transportul public a avut intarzieri foarte mari, iar calatoriile au durat de trei ori mai mult fata de cum era obisnuit. Strazile Londrei erau insa pline de activistii pro europeni care imparteau pliniate si stikere cu I,m in si I voted remaIN. Majoritatea celor care s-au implicat in campanie erau nascuti in alte tari, dar traiau in Londra de zeci de ani. KATARINA sta in Londra de 28 de ani. M-am nascut in Germania dar de aproape 30 de ani muncesc aici si platesc taxe in Marea Britanie. Spitalele sunt pline de medici si asistente veniti din alte tari. Colegul ei, care imparte flayere cativa metri mai incolo, in fata Bank of England, este din Spania, dar a venit aici de aproape 20 de ani. Afland ca suntem din Romania ne spune ca angajatii unui magazin cu specific romanesc, aflat in centru, au fost amenintati si intimidati ca, dupa referendum, vor fi dati afara din Marea Britanie. Campania de informare si spune ca, tineretul nici nu vrea sa auda ca Marea Britanie ar putea iesi din UE, mai ales ca multi tineri englezi au ales sa lucreze in alte tari din Europa. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro