Corespondenta de la Cluj. Hans Klemm: Coruptia este o otrava!

Ambasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm, ii indeamna pe tinerii care au iesit anul trecut in strada pentru a protesta dupa tragedia de la Colectiv sa se prezinte la urne la alegerile locale din iunie si la cele parlamentare din noiembrie. Cel de-al saselea presedinte american John Quincy Adams, care, probabil, ar fi la mijloc pentru printre presedintii de succes sau de ma putin success, era un om foarte inteligent si a spus: "Daca actiunile tale ii inspira pe altii sa viseze mai mult, sa invete mai mult, sa faca mai mult si sa devina mai mult, atunci esti un lider".

acum 77 luni (25 Feb 2016)

Ambasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm, ii indeamna pe tinerii care au iesit anul trecut in strada pentru a protesta dupa tragedia de la Colectiv sa se prezinte la urne la alegerile locale din iunie si la cele parlamentare din noiembrie. Diplomatul american ii mai indeamna pe tineri sa voteze candidati care inteleg ca rolul alesilor este acela de a fi in slujba celor care i-au ales.

O otrava pentru orice democratie

"Intr-o democratie cum sunt Statele Unite ale Americii, cum e Romania, oficialii sunt alesi de popor. Fie ca e vorba de SUA, fie ca e vorba despre Romania, coruptia trebuie eliminata de la toate nivelurile vietii publice, pentru ca natiunea sa prospere din punct de vedere politic si economic. Uitati-va la nord, la Ucraina, uitati-va la est, in Republica Moldova. Un presedinte al Statelor Unite, asa cum am mentionat mai devreme a demisionat, din cauza unor acte de coruptie", a spus ambasadorul american.

Indemn pentru tineri

Hans Klemm a mai adaugat ca "Anul trecut am fost martorul unui fapt cu adevarat remarcabil in Bucuresti si in alte mari orase din Romania. Zeci de mii de cetateni romani s-au adunat, intr-o solidaritate pasnica, pentru a lupta impotriva coruptiei si pentru a cere schimbare. si am fost in mod deosebit impresionat de acei cetateni de pe strazile Bucurestiului, la inceput de noiembrie. Poate ca si voi ati fost printre cei care au demonstrate la Bucuresti sau la Cluj. Voi ati vazut un viitor mai luminos pentru Romania, in care domnia legii are intaietate, iar lupta impotriva coruptiei este o norma. Sper ca aceeiasi protestatari si multi altii vor merge la vot in iunie si in noiembrie anul acesta, cand este timpul sa isi foloseasca cea mai mare putere a lor, cea de a vota, pentru a pune la locul potrivit oameni care vor servi ca lideri responsabili ai acestei natiuni. Voi sunteti noua generatie a Romaniei, asa ca va intreb daca doriti sa contribuiti la a face Romania un loc asa cum vi-l doriti, ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro