COREEA, singura piata necomunitara unde au crescut exporturile romanesti! Noi facilitati

COREEA, singura piata necomunitara unde au crescut exporturile romanesti! Noi facilitati

Potrivit statisticilor oficiale, la nivelul anului 2015, volumul total al schimburilor comerciale intre Romania si Republica Coreea s-a cifrat la aproape 960 de milioane de dolari, exporturile romanesti urcand 11,3% fata de anul anterior, pana la 459,3 milioane de dolari.

acum 41 luni (13 Jun 2016)

Astazi, Eximbank a anuntat ca firmele romanesti vor putea participa alaturi de companii coreene la proiecte investitionale derulate in terte tari, in conditii favorabile, in urma acordului de cooperare pe care EximBank l-a semnat recent, la Bucuresti, cu Korea Trade Insurance Corporation (K-Sure), agentia de export a Republicii Coreea. Potrivit lui Kim Young-hak, presedintele K-Sure, cooperarea dintre cele doua tari este importanta in special la nivelul intreprinderilor mici si mijlocii, prin stimularea inovatiei si a crearii de noi locuri de munca, in vederea atingerii a noi tinte de performanta.

De asemenea, a fost punctat faptul ca pozitia geostrategica a Romaniei la Marea Neagra si statutul de stat membru al Uniunii Europene, pozitioneaza tara noastra ca un partener deosebit de important in arhitectura comerciala a Republicii Coreea in raport cu piata europeana.

K-Sure, agentia de export a Republicii Coreea, a fost infiintata, ca si EximBank, in 1992, si gestioneaza un volum al exporturilor asigurate de aproape 25% din totalul exporturilor acestei tari.

Potrivit statisticilor oficiale, la nivelul anului 2015, volumul total al schimburilor comerciale intre Romania si Republica Coreea s-a cifrat la aproape 960 de milioane de dolari, exporturile romanesti urcand 11,3% fata de anul anterior, pana la 459,3 milioane de dolari. De altfel, Republica Coreea a fost singura piata care a inregistrat o crestere a exporturilor in topul primelor 10 tari necomunitare de destinatie ale marfurilor romanesti. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro