Coreea de Nord urmeaza sa trimita un oficial de rang inalt pentru a negocia cu Sudul

Coreea de Nord urmeaza sa trimita un oficial de rang inalt pentru a negocia cu Sudul

Kim Yong-nam, seful ceremonial al Nordului va conduce vinerea viitoare o delegatie de 22 de membri, a declarat Ministerul de Unificare al Sudului. Participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice vine ca o surpriza dupa ce liderul de la Phenian, Kim Jong-un, spunea de Anul Nou ca e deschis dialogului cu Sudul si ca ar putea trimite o echipa la JO.

acum 33 luni (5 Feb 2018)

Kim Yong-nam, seful ceremonial al Nordului va conduce vinerea viitoare o delegatie de 22 de membri, a declarat Ministerul de Unificare al Sudului.

Kim Yong-nam este seful parlamentului de la Nord, fiind cel mai important oficial de rang inalt care urmeaza sa viziteze Coreea de Sud din ultimii patru ani. Potrivit oficialilor de la Sud, acesta din urma va conduce o delecatie cu alti trei oficiali si 18 membri din staff-ul diplomatic. Inca nu se stie daca oficialul nord-coreean va participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, la care va participa si vicepresedintele Statelor Unite, Mike Pence, intr-un moment de tensiune intre cele doua state. In acelasi timp, Washington Post scrie ca Fred Warmbier, al carui fiu Otto Warmbier a fost incarcerat in Coreea de Nord si a murit la cateva zile dupa ce a fost eliberat si trimis in SUA, va participa la eveniment ca invitat al lui Pence.

Participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice vine ca o surpriza dupa ce liderul de la Phenian, Kim Jong-un, spunea de Anul Nou ca e deschis dialogului cu Sudul si ca ar putea trimite o echipa la JO. Inafara de Hochei pe gheata, Coreea de Nord a mai trimis sportivi care sa participe la evehimentele de schi si patinaj, impreuna cu sute de delegati, majorete si interpreti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro