Coreea de Nord ameninta cu "masuri fizice" impotriva viitorului scut american antiracheta din Coreea de Sud

Coreea de Nord ameninta cu

Phenianul lanseaza aceste amenintari dupa ce Seulul si Washingtonul au anuntat vineri ca vor instala sistemul Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) in Coreea de Sud cu scopul de a contracara amenintarile tot mai insistente ale regimului stalinist de la Phenian. "Ii avertizam inca o data pe inamici cu privire la vointa de nezdruncinat a KPA de a efectua atacuri nemiloase ca represalii in vederea reducerii Coreei de Sud la o mare de flacari si moloz odata de se va da ordinul", se arata in acest comunicat.

acum 75 luni (11 Jul 2016)

Phenianul lanseaza aceste amenintari dupa ce Seulul si Washingtonul au anuntat vineri ca vor instala sistemul Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) in Coreea de Sud cu scopul de a contracara amenintarile tot mai insistente ale regimului stalinist de la Phenian.

"RPDC (Republica Populara Democratica Coreea) va adopta o actiune fizica pentru a combate temeinic THAAD din momentul in care va fi confirmat locul (in care va fi instalat sistemul) in Coreea de Sud", scrie agentia nord-coreeana centrala de stiri KCNA.

"Ii avertizam inca o data pe inamici cu privire la vointa de nezdruncinat a KPA de a efectua atacuri nemiloase ca represalii in vederea reducerii Coreei de Sud la o mare de flacari si moloz odata de se va da ordinul", se arata in acest comunicat.

Coreea de Nord a efectuat, la o zi dupa anuntul Seulului si Washingtonului, un test balistic de la bordul unui submarin, declansand un val de condamnari in lume.

Testul a avut loc dupa ce Phenianul a lansat, pe 22 iunie, una dupa alta, doua rachete de tip Musudan, cu raza medie de actiune, capabile in mod teoretic sa atinga baze americane pe Insula Guam.

Tensiunile s-au amplificat dupa ce regimul stalinist a efectuat al patrulea test nuclear in ianuarie, urmat de o serie de lansari de rachete, despre care analisti afirma ca arata ca Nordul face progrese catre o capacitate ce poate atinge continentul american.

Phenianul acuza de asemenea Seulul ca "ofera" Coreea de Sud ca pe un "avanpost nuclear american".

Dupa anuntul cu privire la sistemului THAAD, locuitori din posibile regiuni in care acesta poate fi instalat au lansat proteste in masa fata de aducerea scutului american in localitatile in care traiesc.

Aproximativ 3.500 de locuitori din comitatul Chilgok, in provincia Gyeongsang de Nord, au protestat fata de o posibila instalarea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro