Coreea de Nord ameninta ca va anula summitul cu Trump si intrerupe comunicarea cu Sudul

Coreea de Nord ameninta ca va anula summitul cu Trump si intrerupe comunicarea cu Sudul

Aproximativ 100 de avioane, printre care si numeroase bombardiere de tip B-52 au participat in exercitiile militare "Max Thunder" de vineri. Printre subiectele de discutie se aflau acordurile stabilite la summitul istoric de pe 27 aprilie, atunci cand Kim Jong-un si Moon Jae-in au convenit sa lucreze impreuna pentru a scapa peninsula de armele nucleare.

acum 28 luni (16 May 2018)

Aproximativ 100 de avioane, printre care si numeroase bombardiere de tip B-52 au participat in exercitiile militare "Max Thunder" de vineri. SUA si Coreea de Sud au insistat in repetate randuri ca astfel de exercitii sunt doar in scopuri de aparare si ca au fost bazate pe un acord reciproc semnat in 1953.

"Statele Unite vor trebui sa se gandeasca cu seriozitate la soarta intalnirii planificate intre Coreea de Nord si SUA in contextul acestor tulburari militare provocatoare, desfasurate alaturi de autoritatile sud-coreene", a precizat KCNA. Departamentul de Stat al Statelor Unite a declarat ca se pregateste in continuare pentru summitul dintre Trump si Kim din Singapore si ca nu este la curent cu vreo schimbare de atitudine a nord-coreenilor, potrivit BBC. Printre subiectele de discutie se aflau acordurile stabilite la summitul istoric de pe 27 aprilie, atunci cand Kim Jong-un si Moon Jae-in au convenit sa lucreze impreuna pentru a scapa peninsula de armele nucleare. Tot in cadrul intalnirii de miercuri trebuia sa se discute si despre transformarea armistitiului de la 1953 intr-un tratat de pace. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro