Coreea de Nord a lansat doua rachete balistice in Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat doua rachete balistice in Marea Japoniei

Tensiunile continua sa se amplifice in Peninsula Coreeana dupa testul nuclear nord-coreean de la 6 ianuarie, urmat pe 7 februarie de un tir de racheta cu raza lunga de actiune, considerat un test de racheta balistica, relateaza agentia France-Presse, citata de Mediafax. Potrivit unor oficiali militari sud-coreeni, prima racheta a fost lansata de la Sukchon, in sud-vestul Coreei de Nord, la ora locala 5.55 (joi, 22.55, ora Romaniei), a parcurs 800 de kilometri si a cazut in Marea Japoniei, cunoscuta si sub numele de Marea de Est.

acum 53 luni (18 Mar 2016)

Tensiunile continua sa se amplifice in Peninsula Coreeana dupa testul nuclear nord-coreean de la 6 ianuarie, urmat pe 7 februarie de un tir de racheta cu raza lunga de actiune, considerat un test de racheta balistica, relateaza agentia France-Presse, citata de Mediafax.

Oficiali americani in domeniul Apararii au anuntat ca au reperat doua tiruri de racheta, apreciind ca este vorba despre doua rachete balistice cu raza medie de actiune de tip Rodong, trase de pe vehicule de lansare mobile.

Rodong este o versiune imbunatatita a rachetei de tip Scud si are o raza maxima de actiune de aproximativ 1.300 de kilometri.

Potrivit unor oficiali militari sud-coreeni, prima racheta a fost lansata de la Sukchon, in sud-vestul Coreei de Nord, la ora locala 5.55 (joi, 22.55, ora Romaniei), a parcurs 800 de kilometri si a cazut in Marea Japoniei, cunoscuta si sub numele de Marea de Est.

A doua racheta a fost lansata aproximativ 20 de minute mai tarziu si a disparut rapid de pe radare. Sanctiuni

Aceste tiruri au fost efectuate dupa ce presedintele Barack Obama a semnat un decret prin care autorizeaza implementarea unor noi sanctiuni, adoptate la inceputul lui martie de catre Consiliul de Securitate al ONU, ca represalii dupa testul nuclear si tirul de racheta balistica nord-coreene.

Phenianul ameninta de peste doua saptamani, aproape zilnic, cu atacuri nucleare impotriva Seulului si Washingtonului, care efectueaza exercitii militare comune la scara mare, considerate de catre regimul stalinist o repetitie generala inaintea unei invazii a teritoriului nord-coreean.

Pentru a-si semnala nemultumirea, Coreea de Nord a lansat deja doua rachete cu raza scurta de actiune in Marea Japoniei, la 10 martie.

Rezolutii ONU interzic Coreei de Nord sa dezvolte orice program de inarmare nucleara ori balistica. Insa tir... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro