Coreea de Nord a dezvoltat rachete NUCLEARE tactice

Coreea de Nord a dezvoltat rachete NUCLEARE tactice

Phenianul a efectuat o serie de teste ale unor rachete cu raza scurta de actiune incepand cu 14 august. Noul sistem ar avea o raza de actiune de aproximativ 200 de kilometri, fiind capabil sa transporte o incarcatura de pana la 500 de kilograme.

acum 73 luni (23 Sep 2014)

Phenianul a efectuat o serie de teste ale unor rachete cu raza scurta de actiune incepand cu 14 august.

"Am ajuns la concluzia ca rachetele testate de trei ori incepand cu luna trecuta sunt rachete noi avand in vedere viteza si altitudinea", a declarat un oficial al Guvernului sud-coreean pentru JoongAng Ilbo.

Spre deosebire de armele nucleare strategice care sunt concepute sa fie folosite pentru distrugerea unor tinte mari precum orase si instalatii, armele nucleare tactice sunt concepute sa fie folosite pe campul de lupta. Ele sunt realizate prin amplasarea unei incarcaturi nucleare relativ mici pe o racheta cu raza scurta de actiune pentu a distruge o tinta militara.

"Dezvolta noi rachete, desi au deja artilerie cu o raza de actiune similara, pentru ca vor o arma mai puternica", a declarat o sursa pentru cotidian. "Deoarece Nordul nu poate castiga o cursa a inarmarii conventionale din cauza problemelor sale economice, foloseste toate resursele pentru a dezvolta capacitati nucleare, care reprezinta o arma asimetrica", a declarat oficialul citat. "Noi credem ca Nordul dezvolta o racheta tactica avand raza scurta de actiune deoarece a ajuns la stadiul final de miniaturizare a unui focos nuclear", a explicat sursa citata.

Comunitatea serviciilor de informatii crede ca Nordul a inceput dezvoltarea noii rachete tactice de la inceputul lui 2010. Noul sistem ar avea o raza de actiune de aproximativ 200 de kilometri, fiind capabil sa transporte o incarcatura de pana la 500 de kilograme. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro