Corcodel si asociatii | OPINIE

E insa greu de acceptat ca nimeni altcineva din Directia Generala de Protectie Interna, in afara de el, nu a stiut despre activitatea acestei retele de camatari cu epoleti ce lucra nestingherita de ani de zile, ca nimeni nu a aflat ca aceasta era acoperita chiar de un om din sistem. E surprinzator faptul ca, in tot acest timp, nimeni din Jandarmerie nu a solicitat o verificare a averii acestuia, ca nimanui nu i s-a parut curios ca un ofiter de jandarmi are zeci de mii de euro disponibili pentru a-i imprumuta si ca veniturile ii cresc substantial si nejustificat, de la an la an.

acum 83 luni (10 Aug 2017)

In scandalul "Corcodel, jandarmul camatar" a cazut si un ofiter de la Protectia Interna a MAI, unul dintre "asociatii" camatarului. E insa greu de acceptat ca nimeni altcineva din Directia Generala de Protectie Interna, in afara de el, nu a stiut despre activitatea acestei retele de camatari cu epoleti ce lucra nestingherita de ani de zile, ca nimeni nu a aflat ca aceasta era acoperita chiar de un om din sistem.

La cateva zile de la izbucnirea scandalului "Corcodel, jandarmul camatar", Directia Generala de Protectie Interna - care ar fi trebuit sa stie despre faptele penale ale ofiterilor jandarmi, comise timp de sase ani, si fie sa le previna, fie sa ia masuri impotriva lor - tace adanc. Niciun cuvant despre intentia celor doua institutii de a contribui la elucidarea cazului si la pedepsirea tuturor vinovatilor, inclusiv a celor care au tolerat, au acoperit ani de zile aceste ilegalitati. Afacerile i-au ajuns de notorietate in institutie, fapt pentru care a si fost numit "Banca Romana de Comert Corcodel", iar sumele de bani pe care le invartea nonsalant urcasera la zeci de mii de euro.

E surprinzator faptul ca, in tot acest timp, nimeni din Jandarmerie nu a solicitat o verificare a averii acestuia, ca nimanui nu i s-a parut curios ca un ofiter de jandarmi are zeci de mii de euro disponibili pentru a-i imprumuta si ca veniturile ii cresc substantial si nejustificat, de la an la an. Atributiunile DGPI constau, potrivit legii, in "activitati de informatii si protectie interna, in vederea asigurarii ordinii publice, prevenirii si combaterii amenintarilor la adresa sigurantei nationale privind misiunile, personalul si informatiile clasificate in cadrul ministerului". Au fost cazuri care au implicat un numar mare de oameni ai legii, un numar mare de infractiuni si un mod de operare ce dadea impresia unui grup infractional bine inchegat, constituit nu doar cu cateva zile inainte de a fi destructurat.

De data aceasta, spre deosebire de majorit... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro