Coral, "regina dezinsectiei", de doi ani sub lupa DNA

Coral,

""Ulterior, am fost cautat atat de Badea Alexandru cat si de Ciprian si acestia mi-au inmanat sume e bani destinate lui Uioreanu Horea (...) Am mai avut o intalnire la parcarea de la hotelul Opal unde a venit chiar Badea Alexandru si mi-a dat cei 18.000 lei si mai multe sticle de vin rosu sec de Valea Calugareasca, din colectia Merlot 1974 si Cabernet Savignion 1972", mai spune Razvan Pop. Ioan Muresan, managerul Spitalului de Boli Infectioase, sustine ca zilnic la camera de garda vin peste 20 de persoane si activitatea este perturbata: "Activitatea in camera de garda e mult ingreunata de pacientii muscati de capuse, din cauza faptului ca in perioada din afara orelor prevazute (8-18 -nr) sunt extrem de multe ambulante si pacienti cu afectiuni grave, care au prioritate. Cazuri de pacienti cu boala Lyme conform statisticilor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile Anul 2016 ALBA 40 cazuri confirmate dintr-un total de 128 de persoane care s-au prezentat la analize SIBIU - 36 de cazuri confirmate dintr-un total de 193 SALAJ - 22 de cazuri confirmate dintr-un total de 32 Anul 2015 Sibiu - 59 de cazuri confirmate din 229 de persoane care s-au prezentat la analize Alba - 50 de cazuri confirmate din 54 de persoane care s-au prezentat la analize Salaj - 30 de cazuri confirmate din 35 de persoane care s-au prezentat la analize. Anul 2014 Sibiu - 43 de cazuri confirmate din 221 de persoane care s-au prezentat la analize Alba - 39 de cazuri confirmate din 101 de persoane care s-au prezentat la analize Hunedoara - 20 de cazuri confirmate din 56 de persoane care s-au prezentat la analize La realizarea acestui text au contribuit si corespondentii: Traian Deleanu, Dorin Timionea, Andreea Vilcovschi, Cristina Stancu si Diana Frincu.

acum 28 luni (14 Jun 2017)

Firma Coral din Pitesti era, in urma cu aproape doi ani, un nume cheie in centrul unor perchezitii DNA realizate la mai multe primarii din tara, existand suspiciuni privind modul in care s-au incheiat contractele intre firma de dezinsectie si primarii. Intre timp, insa, relatia contractuala a primariilor respective cu firma Coral a continuat, nicio persoana nu a fost trimisa in judecata, ci doar s-a inceput urmarirea penala fata de doua angajate ale Primariei Cluj-Napoca si fata de un angajat al companiei.

"In cadrul Serviciului Teritorial Cluj se afla in lucru un dosar in care se fac acte de urmarire penala cu privire la infractiuni de luare si dare de mita, abuz in serviciu, evaziune fiscala, spalare de bani, comise in perioada 2011-2015. Obiectul consta in exercitarea de activitatii de corupere de catre reprezentanti din cadrul S.C. a unor functionari din cadrul unor primarii de pe raza judetelor Cluj, Alba, Salaj, Sibiu, Mures si Prahova, precum si a unor functionari din cadrul Consiliului Judetean Cluj in legatura cu atribuirea/executarea unor contracte de deratizare", se arata intr-un raspuns trimis redactiei "Adevarul" de Biroul de Presa al DNA.

Noutatea fata de informatiile furnizate de DNA in octombrie 2015, cand au avut loc perchezitiile initiale la primarii, este aparitia CJ Cluj pe lista de institutii cercetate. Surse din CJ au confirmat pentru "Adevarul" ca pe data de 9 mai, la sediul institutiei au fost doi ofiteri ai DNA pentru a ridica mai multe documente privind serviciile prestate de Coral la sase scoli speciale din subordinea CJ. Aceleasi surse arata ca la aceste unitati s-ar fi facut in 2013 operatiuni de dezisectie si deratizare de catre Coral fara a exista un contract. Plata a fost facuta initial de Primaria Cluj-Napoca, insa Curtea de Conturi a obligat institutia sa recupereze paguba. In declaratia data la DNA de Razvan Pop, consilierul lui Uioreanu, era mentionat faptul ca patronul Cor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro