Copos RESPINGE acuzatiile de plagiat: Am fost calomniat brutal

Citeste si: Rectorul Universitatii Bucuresti a sesizat Comisia de Etica in plagiatului lui Copos "Voi avea un raport de plagiat de la o firma de specialitate si o sa o transmit presei.

acum 94 luni (10 Apr 2015)

Omul de afaceri George Copos a declarat, vineri, ca acuzatiile de plagiat pe care i le aduce istoricul Catalin Parfene sunt calomnii.

Citeste si: Rectorul Universitatii Bucuresti a sesizat Comisia de Etica in plagiatului lui Copos

"Voi avea un raport de plagiat de la o firma de specialitate si o sa o transmit presei. Cand voi avea raportul de plagiat voi lua o decizie, probabil ca ma voi adresa instantei de judecata pentru ca prea multi m-au calomniat", a declarat Copos, la termenul din dosarul Loteria II, in care este judecat pentru manipularea pietei de capital.

Citeste si: George Copos, nou termen in dosarul Loteria II

Joi seara, rectorul Universitatii Bucuresti a anuntat, la TVR, ca a sesizat Comisia de Etica, sa cerceteze lucrarea lui Copos.

Citeste si: Editura Niculescu se spala pe maini in cazul Copos

Dupa ce doar a rasfoit cartea lui Copos, Catalin Parfene a descoperit cateva pasaje luate din lucrarea sa scrisa in 2005, sub indrumarea aceluiasi profesor universitar, Stelian Brezeanu, care i-a coordonat lucrarea si istoricului.

Pentru cartea "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova, in secolele XIV-XVI'', scrisa in doua luni de detentie, pedeapsa lui George Copos a fost diminuata cu 30 de zile. Intr-un an si o luna de inchisoare, omul de afaceri a reusit sa scrie cinci carti si sa lucreze si in atelierul de tamplarie. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro