Copilul parasit la orfelinat ajuns marea speranta a boxului. Povestea pugilistului pe care nu-l invinge nimeni in Romania

A fost primit cu caldura si premiat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, a fost privit cu admiratie de copii si intampinat cu multa dragoste de toti cei prezenti. "E la inceput de drum, de acum inainte va incepe greul pentru el, dar cu ambitie si determinare va reusi sa isi indeplineasca visul - acela de a fi unul dintre marii boxeri din Romania. Palmares: De 7 ori campion al Romaniei-perioada 2011-2016(desi joca la tineret, a iesit invingator si l seniori) Locul III la campionatul European de Juniori din Rusia- 2014 Multiplu castigator al Cupei Romaniei 160 de meciuri jucate, 158 castigate. Va recomandam si: INTERVIU Roxana Ota, doctor in muzica, formatoare de pianisti de geniu: "Cand vorbim de performanta, nu merge cu bombonele, ci cu munca si daruire" FOTO Dascali voluntari de dragul carora copiii renunta la orele de joaca pentru a face performanta.

acum 91 luni (25 Dec 2016)

Florin Schiopu (18 ani), una dintre marile sperante ale boxului romanesc, are in spate o poveste care ar putea deveni oricand scenariul unui film de succes. Abandonat de parinti si crescut intr-un centru de plasament, Florin a demonstrat ca nimic nu-l poate opri sa-si implineasca visul, acela de a-i calca pe urme idolului sau, Leonard Doroftei.

A intrat pentru prima data in sala de box la 10 ani si a reusit sa iasa invingator in sute de competitii. Are la activ 160 de meciuri, din care a castigat 158. Perseverenta a depasit insa necazurile prin care a trecut tanarul de 18 ani, care si-a sarbatorit ultima victorie in mijlocul copiilor de la Centrul de Servicii Sociale pentru Copil si Familie "SERA", singurul camin pe care l-a avut in ultimii ani. Fara dragostea si alintul mamei, fara incurajarile tatalui, Florin a luat singur viata in piept, cu un singur gand: acela de a nu pierde niciodata.

O lectie de ambitie

Povestea trista a sportivului nu a fost un obstacol in calea performantei. Chiar daca nu a pornit in viata cu un sprijin din partea familiei, acesta a avut sansa sa fie remarcat de antrenorul sau, Valentin Anghel, in urma cu opt ani, la "SERA". Este de toate pentru adolescentul caruia i se intrevede in viitor de aur in box. Ambitios din fire, muncitor si foarte serios in tot ceea ce-si propune, Florin ne-a dat tuturor o lectie de ambitie si de perseverenta. Mereu vrea sa iasa pe primul loc, indiferent de competitie. De altfel, Valentin Anghel, mentorul baiatului, este recunoscut in Calarasi pentru daruirea cu care isi face meseria. De foarte multe ori am fost uimit de puterea pe care o au pentru a razbi in viata. Clubul Sportiv Municipal ne sustine in tot ceea ce facem, iar eu incerc de cativa ani sa schimb mentalitatea oamenilor despre box. Este un mod de viata, este concentrare maxima si multa stapanire de sine. Cand vad parinti care vin cu copiii de mana la sala, mi se umple sufl... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro