Copilul-minune al Romaniei: a scris sapte carti pana la opt ani, picteaza, compune poezii si organizeaza licitatii

Copilul-minune al Romaniei: a scris sapte carti pana la opt ani, picteaza, compune poezii si organizeaza licitatii

Miruna Elena Ignat (8 ani) este unul dintre copiii extrem de talentati, ale carei abilitati includ scrisul de povesti, compunerea de poezii, eseuri si creatii literare, dar si pictura. Micuta scriitoare citeste audientei una dintre povestile sale FOTO arhiva personala De asemenea, 40 de CD-uri vor fi puse la dispozitia celor care doresc sa contribuie la strangerea sumei necesare pentru inchirierea salii de spectacol unde va prezenta albumul, pe 4 iunie, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galati, in cadrul unui spectacol caritabil sustinut tot pentru Ioana de ansamblul "Doina Covurluiului" si alti artisti cunoscuti.

acum 74 luni (31 May 2018)

Miruna Elena Ignat (8 ani) este unul dintre copiii extrem de talentati, ale carei abilitati includ scrisul de povesti, compunerea de poezii, eseuri si creatii literare, dar si pictura. In mai 2017, era recompensata cu premiul I la concursul "Voluntariada Copiilor", sectiunea eseu, adjudecandu-si locul intai si la concursul "Primavara vazuta prin ochi de copil", sectiunea creatie literara, si festivalul international al artelor "Marius Bunescu", sectiunea povestiri.

La doar doi ani, fetita facea cunostinta cu pensulele si acuarelele, iar la patru ani era inclusa in cercul de pictura de la Palatul Copiilor din Galati, coordonat de profesoara Mihaela Brumar. Cel mai important este sa-ti cunosti foarte bine pensulele, sa stii cata apa trebuie sa iei de fiecare data, cu ce fel de pensula sa lucrezi, cum sa faci tuse lungi ca sa armonizezi culoarea...

71 de diplome, 12 medalii si trei cupe

Ii place sa invete si sa exerseze tehnici noi de pictura, grafica si pastel, iar unul dintre proiectele sale include realizarea unor lucrari in pastel cretat. Copila a organizat pana acum mai multe licitatii caritabile cu propriile carti si picturi pentru a strange bani pentru o persoana care sufera de o boala incurabila, Ioana.

Miruna le prezinta copiilor cateva dintre creatiile sale FOTO arhiva personala

Desi are doar opt ani, Miruna a participat la zeci de concursuri, de unde s-a intors cu nu mai putin de 71 de diplome, 12 medalii si trei cupe, ultimele obtinute la competitia "Campionii francofoniei". La sfarsitul clasei pregatitoare, isi lansa primele trei carti pentru copii, cu ilustratii desenate tot de ea, ce includ conversatii haioase cu membrii familiei, dar si 16 povestioare cu personaje imaginare care trec prin tot felul de aventuri.

Fetita a avut prima expozitie de pictura la opt ani FOTO arhiva personala

Aceasta e... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro