Copilul cu o gaura in inima are nevoie de ajutorul semenilor pentru a putea spera la o viata normala

Copilul cu o gaura in inima are nevoie de ajutorul semenilor pentru a putea spera la o viata normala

Nicolas este un baietel de nici macar trei ani, din comuna Glavanesti, judetul Bacau, ce s-a nascut cu defect septial atrial, o malformatie congenitala care inseamna o "gaura" in inima. Imi doresc ca in timp, sa ne putem muta in Bucuresti pentru a fi mai aproape de spital, dar locurile de munca nu sunt usor de gasit.

acum 60 luni (6 Apr 2016)

Nicolas este un baietel de nici macar trei ani, din comuna Glavanesti, judetul Bacau, ce s-a nascut cu defect septial atrial, o malformatie congenitala care inseamna o "gaura" in inima. Ca el, sute de altii copii se nasc anual in Romania suferind de aceasta boala.

"Anul trecut in august, cand tripletii mei au implinit doi ani, medicul le-a facut consultatii de rutina, sa ii verifice cum se dezvolta, mai ales ca acestia s-au nascut prematur. La Nicolae, cosul pieptului era proeminesc, obosea chiar si atunci cand bea apa, se invinetea des in jurul gurii si ii curgea mai mereu sange din nas. Mi s-a confirmat ca este posibil sa aiba probleme la inimioara si am fost la Iasi pentru un alt consult. Medicul mi-a spus ca nu e de stat cu acest diagnostic nici macar o zi si ca viata lui Nicolas era pusa in pericol", ne-a povestit Ionica Sarbu, mama baietelului.

Sansa ca Nicolas sa traiasca era minima, insa, cu ajutorul Fundatiei "Salveaza o inima", baietelul a fost operat la timp. Si medicii de aici mi-au confirmat ca Nicolas are DSA si l-au directionat catre chirurgia cardiovasculara.

Speriata ca si ceilalti copii ai ei ar putea avea probleme, femeia a mers la medic si cu fratii lui Nicolas, dar din fericire rezultatele au fost optimiste: atat tripletii, cat si gemenii familiei Sarbu sunt perfect sanatosi. Pentru ca evolutia acestuia trebuie atent monitorizata, medicii i-au recomandat mamei sa il aduca pe micut la control de doua ori pe an, iar din 2017 acesta va necesita consult de specialitate anual, pentru tot restul vietii. Imi doresc ca in timp, sa ne putem muta in Bucuresti pentru a fi mai aproape de spital, dar locurile de munca nu sunt usor de gasit. Pentru fiecare deplasare la medic am nevoie de cel putin 500 de lei, o suma care pentru mine este momentan foarte mare", a spus mama lui Nicolas. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro