Copilul care a inventat o aplicatie revolutionara pentru medicina. "N-am avut un mentor care sa ma ajute"

Copilul care a inventat o aplicatie revolutionara pentru medicina.

Adolescenti din mai multe tari au participat recent la un concurs de aplicatii software, organizat recent la Universitatea Politehnica Bucuresti. Pe aplicatia web si aplicatia de smartphone se va arata in timp real salonul in care a fost declansat incendiul, iar sistemul va alerta serviciul de urgenta 112, cu date exacte referitoare la locatie, prin apel telefonic, sau serviciul de urgenta 113, prin mesaj text folosind modemul GSM incorporat. La hub-ul principal se mai pot adauga diferite module si diferiti senzori: de miscare, de inundatie, de temperatura, de usa, de presiune", mai spune inventatorul.

acum 76 luni (21 Mar 2018)

Adolescenti din mai multe tari au participat recent la un concurs de aplicatii software, organizat recent la Universitatea Politehnica Bucuresti.

Tanarul a prezentat juriului un proiect numit "Smart Health Monitoring System", o aplicatie destinata platformei Android care vizeaza partea de monitorizare a pacientilor si cresterea sigurantei acestora in situatii critice.

Adolescentul povesteste ca a fost inspirat de tragedia de la maternitatea Giulesti, petrecuta in august 2010, in urma caruia mai multi bebelusi au murit din cauza unui incendiu.

Marcat de tragedia din maternitate

"Ideea mi-a venit atunci cind am vazut la televizor tragedia de la Maternitatea Giulesti, cu mult timp in urma, unde multi copii nevinovati au murit din cauza unui scurt circuit survenit la instalatia electrica invechita si suprasolicitata", explica Alex.

Conceptul pus la punct de elevul din Oltenita a fost creat in doar trei saptamani, timp in care adolescentul a muncit zilnic cate 3-4 ore. Este vorba despre o aplicatie care masoara semnele vitale ale pacientilor, lucru facut posibil de o bratara inteligenta, care monitorizeaza permanent pulsul si temperatura corporala. In plus, aparatul creat de tanar are si trei senzori: de fum, gaz si temperatura, si semnalizeaza eventualele depasiri ale limitelor acceptate. In astfel de situatii, informatia ar putea ajunge repede si la reprezentantii serviciului de urgenta. Sistemul, spune tanarul inventator, poate fi implementat si in scoli, azile de batrani, locuinte private sau restaurante.

Cum functioneaza aplicatia

"La internare, pacientul va primi o bratara inteligenta cu un cod QR care va fi incarcat din baza de date a spitalului cu datele acestuia: nume, prenume, CNP si varsta, atentionari speciale: alergii - istoricul pacientului - tratamentul administrat. Bratara are un senzor de temperatura, un senzor de puls care masoara ritmul cardiac si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro