Copil nascut mort, dupa ce mama a fost abandonata noaptea de medici in spital. "Era un bebelus frumos, perfect normal"

Copil nascut mort, dupa ce mama a fost abandonata noaptea de medici in spital.

Roxana Vasiu, o tanara de 24 de ani, insarcinata in noua luni s-a prezentat la medic miercuri, 4 octombrie, acuzand dureri mari. -la ora 2340 , tinand cont ca starea pacientei si a fatului nu s-au imbunatatit, dr.Murgea Alexandru a luat decizia de a transfera pacienta la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare, intrucat la nivelul spitalului Negresti Oas nu putea fi asigurata interventia chirurgicala care se impunea, respectiv efectuarea operatiei de cezariana. Mentionam ca Spitalul Orasenesc Negresti Oas are angajati cu norma intreaga, doi medici in specialitatea anestezie terapie intensiva (ATI), care asigura serviciile medicale de specialitate in cadrul programului normal de lucru, spitalul neavand linie de garda in specialitatea ATI, care de altfel este specifica spitalelor de urgenta, si nu spitalelor orasenesti.

acum 66 luni (11 Oct 2017)

Roxana Vasiu, o tanara de 24 de ani, insarcinata in noua luni s-a prezentat la medic miercuri, 4 octombrie, acuzand dureri mari.

"Am intrebat de doua ori daca totul e in regula, daca pot face cezariana in caz de nevoie si mi-a spus ca da, de fiecare data.

"Cand l-am intrebat pe medic de ce o trimite la Satu Mare, de ce nu-i fac cezariana acolo, ca doar a spus ca sunt pregatiti, a urlat la mine foarte nervos, mi-a spus sa-mi iau copilul sa-l duc la Satu Mare daca nu vreau sa moara, ori sa nasca un copil mort.

Antonela Vasiuc, mama tinerei

Potrivit femeii, bebelusul nu ar fi avut nicio problema, a avut o greutate de 3,6 kilograme si 52 de cetimetri. "Ne-am angajat un avocat, dar i-am rugat ca deocamdata pe fiica mea sa nu o cheme, doar sa dea declaratie scrisa, pentru ca ea este foarte afectata, nu ar face fata acum unei audieri", a mai aratat mama tinerei.

La Spitalul Orasenesc, medicul care a urmarit sarcina Roxanei nu a vrut sa dea niciun fel de declaratie. Asistenta lui a fost cea care a raspuns la telefon, iar medicul i-a spus sa ne faca recomandarea sa vorbim cu purtatorul de cuvant al spitalului. Unitatea medicala nu are purtator de cuvant, insa a transmis un comunicat de presa, pe care il redam integral:

"Pacienta V.S.R a fost internata in cadrul sectiei obstetrica ginecologie in data de 04.10.2017 ora 2155 , diagnosticul de internare fiind: sarcina in 39 saptamani in evolutie, fat viu unic, contractii uterine dureroase; ginecologie dr.Murgea Alexandru, in evidenta caruia era pacienta, a fost chemat de la domiciliu de catre pacienta, acesta ajungand la spital in jurul orei 22.00;

- a doua zi, in data de 5.10.2017 ora 10.00 pacientei i s-a recoltat sange pentru analize de laborator si au fost monitorizate bataile cardiace ale fatului.

- in urma consultului pacientei din data de 5.10 s-a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro