Copil mort dupa slujba de botez. Preotul a incercat sa-l resusciteze in biserica

Copil mort dupa slujba de botez. Preotul a incercat sa-l resusciteze in biserica

Un bebelus de o luna din comuna Ciurea, judetul Iasi, a murit in conditii suspecte, dupa slujba de botez. Medicul a inceput imediat manevrele de resuscitare, copilul a fost intubat si ventilat mecanic si transportat in curs de resuscitare catre Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul de Copii din Iasi", a precizat Nicolai Pralea, purtator de cuvant al SAJ Iasi.

acum 66 luni (18 Sep 2017)

Un bebelus de o luna din comuna Ciurea, judetul Iasi, a murit in conditii suspecte, dupa slujba de botez. Potrivit reprezentantilor Serviciului de Ambulanta Judetean, martorii au sunat la 112 si au anuntat ca copilul prezinta dificultati de respiratie.

"Sambata, prin apel la 112 la ora 17.07, SAJ Iasi a fost solicitat sa intervina la biserica din Curaturi pentru un sugar de o luna care prezenta dispnee, adica dificultati de respiratie. Medicul a inceput imediat manevrele de resuscitare, copilul a fost intubat si ventilat mecanic si transportat in curs de resuscitare catre Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul de Copii din Iasi", a precizat Nicolai Pralea, purtator de cuvant al SAJ Iasi.

Biserica din Curaturi este cea in care a avut loc evenimentul nefericit FOTO MMB

Reprezentantii UPU de la spitalul iesean au declarat ca medicii urgentisti au continuat manevrele de resuscitare cateva zeci de minute, insa fara rezultat. Tamara Solange Rosu, sefa UPU de la Spitalul de Copii "Sfanta Maria". Potrivit datelor adunate de catre oamenii legii, bebelusul de o luna ar fi plans inca dinainte de a intra in biserica, motiv pentru care parintii ar fi decis sa-l hraneasca cu lapte.

Biserica din Curaturi este cea in care a avut loc evenimentul nefericit FOTO MMB

Copilul a continuat sa planga si in timpul evenimentului religios, cei prezenti constatand ca bebelusul se simte rau imediat dupa ce acesta a fost botezat de catre preot. Preotul paroh ar fi fost cel care a inceput manevrele de resuscitare, in biserica, inainte de interventia medicilor. "In cauza s-a dispus efectuarea necropsiei si, in functie de rezultate, se vor dispune masurile legale", ne-a precizat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. Rezultatele ce urmeaza a fi furnizate de catre Institutul de Medicina Legala vor releva care au fost conditiile in care a decedat bebelusul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro