Copiii din clasele I si a II-a incep scoala fara manuale. Ponta ameninta cu "masuri". Nimeni nu demisioneaza

Elevii din clasele intai si a doua vor incepe scoala fara manuale, din cauza ca ministerul nu a reusit sa finalizeze procedura de licitatie pentru realizarea cartilor scolare. "Sigur ca unii vor pierde bani, sigur ca unii vor pierde niste privilegii pe care le au de zeci de ani, numai ei sa faca manuale, sigur ca vor contesta si se vor lupta, dar trebuie sa dam aceasta batalie daca vrem sa modernizam scoala romaneasca si cred ca este un subiect care nu ar trebui folosit atat de populist si de demagogic", a mai spus Ponta.

acum 116 luni (14 Sep 2014)

Elevii din clasele intai si a doua vor incepe scoala fara manuale, din cauza ca ministerul nu a reusit sa finalizeze procedura de licitatie pentru realizarea cartilor scolare. Premierul Victor Ponta a amenintat ca va lua "masuri fara niciun fel de ezitare", daca se va dovedi ca au existat "nereguli" sau "greseli" facute de Ministerul Educatiei in organizarea licitatiilor pentru manualele scolare.

Copiii, batjocoriti de incompetenta institutiilor si lacomia editurilor

"Copiii acestei tari meritau ca in prima zi de scoala sa gaseasca pe banci manuale noi. Era frumos sa fie asa, cum la fel de frumos, normal si civilizat ar fi ca educatia acestei tari sa fie prioritara pentru conducatorii nostri", a declarat presedintele FSLI, Simion Hancescu. Ea considera regretabil faptul ca s-a ajuns in aceasta situatie si face apel la toti cei implicati in licitatia privind manualele sa solutioneze cat mai rapid contestatiile primite, astfel incat elevii sa poata beneficia de manuale intr-un timp cat mai scurt. Este evident ca la mijloc sunt interese financiare, dar asta nu justifica situatia creata, pentru ca aceia care sufera sunt copiii acestei tari", a subliniat presedintele FSLI.

Ministerul Educatiei Nationale a dat asigurari ca noile manuale pentru clasele I si a II-a vor ajunge in scoli imediat ce procedura de licitatie se va finaliza si ca institutia face toate demersurile pentru ca acest lucru sa se intample cat mai repede, respectand, insa, termenele legale.

Vechile manuale, inutile

Inspectorul general scolar al Capitalei, Constantin Traistaru, a declarat joi ca lipsa noilor manuale pentru clasele I si a II-a nu este o situatie placuta, deoarece elevii nu pot invata dupa manuale vechi. El a admis ca "nu e o situatie placuta pentru copiii de clasa I si a II-a lipsa acestor manuale de pe banci".

Rezolvarea e la CNSC

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a decis, miercuri, continuarea proced... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro