Copiii cu chibrituri. De ce e important ca CCR sa se pronunte cat mai repede pe legea alegerilor

Copiii cu chibrituri. De ce e important ca CCR sa se pronunte cat mai repede pe legea alegerilor

> Maine se face saptamana de cand Curtea de Apel Bucuresti a confirmat oficial ca a trimis - in aceeasi zi de vineri, 29 aprilie - catre Curtea Constitutionala al doilea dosar in care am atacat prevederi din legea electorala. Mai util pentru toata lumea e sa arat de ce este cat se poate de vital si de mare interes public ca Curtea Constitutionala sa se pronunte cat mai repede, pe fond, si asupra articolului care reglementeaza numarul de tururi de scrutin.

acum 79 luni (5 May 2016)

>

Maine se face saptamana de cand Curtea de Apel Bucuresti a confirmat oficial ca a trimis - in aceeasi zi de vineri, 29 aprilie - catre Curtea Constitutionala al doilea dosar in care am atacat prevederi din legea electorala. Sigur, as putea sa ma apuc sa sap ca sa vad pe unde s-a blocat dosarul, dar ar fi pierdere de timp: sunt convins ca as putea ajunge, in cel mai bun caz, la vreo grefiera sau la postas. Mai util pentru toata lumea e sa arat de ce este cat se poate de vital si de mare interes public ca Curtea Constitutionala sa se pronunte cat mai repede, pe fond, si asupra articolului care reglementeaza numarul de tururi de scrutin.

I-am auzit ieri pe domnii Tariceanu de la ALDE si Florin Iordache de la PSD spunand ca ar fi dispusi sa se discute despre sistemul electoral, despre cat de corecta este alegerea primarilor intr-un singur tur, dar numai dupa ce alegerile din acest an vor fi trecut. Asta imi spune si ca se tem de o decizie data acum de CCR.

In al doilea rand, avem o mare naivitate: ca se poate suspenda discutia despre sistemul de vot fara nicio consecinta asupra actualelor alegeri. Si nu pentru ca asa vreau eu sau alti nebuni ca mine, ci pentru ca asa vrea natura umana.

Presupuneti ca sunteti candidat de primar si ca ati pierdut alegerile pentru ca v-ati clasat pe locul al doilea. Ati folosi orice instrument legal pentru ca rezultatul sa nu ramana asa si sa va jucati pana la capat toate sansele, macar pentru ca banii cheltuiti in campanie sa nu fi fost irositi degeaba? Ei bine, acest instrument exista, este infailibil si, in anumite conditii, e de natura sa duca la refacerea alegerilor daca este folosit in mod corect. Il pot folosi deopotriva atat liberalii acolo unde primaria a fost castigata de un pesedist, cat si pesedistii acolo unde primaria a fost castigata de un liberal. In Romania sunt peste 3.200 de localitati si este limpede de imaginat cam ce s-ar intampla daca s-ar reface alegerile macar in jumata... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro