Copii care au cunoscut Iadul. Povesti nespuse cu minore indragostite de lideri interlopi si cu micuti batuti cu salbaticie si abandonati

Copii care au cunoscut Iadul. Povesti nespuse cu minore indragostite de lideri interlopi si cu micuti batuti cu salbaticie si abandonati

Ce se intampla cand familiile nu-i mai vor O astfel de decizie a fost luata in luna martie pentru un baietel de trei ani care a fost izbit cu capul de ciment chiar de tatal sau. "Cu toate ca intentiile noastre sunt de a pastra copilul in familie, pentru ca este mediul in care se dezvolta cel mai bine, majoritatea celor care ajung la noi intra intr-o forma de protectie asigurata de stat si doar daca se observa imbunatatiri in comportamentul parintilor se ia decizia de revenire in familie", a precizat sefa centrului. Majoritatea lor sunt fete cu varsta de peste 13 ani care intra in retelele de prostitutie impinse de situatia de acasa sau din cauza unor anturaje suspecte in care intra.

acum 101 luni (15 Dec 2015)

Interdictie de parasire a centrului: Corina P., interdictie de primire a vizitelor: Dan M., interdictie de preluare apeluri telefonice: Daria C. Toate mesajele de mai sus se regaseau joi dimineata lipite pe usa administratiei Centrului de primire a copiilor in regim de urgenta (CPRU). Cei 23 de beneficiari urmau sa fie impartasiti de preotul din cartierul Tatarasi al orasului.

Cativa dintre ei se aflau pe lista de observatii zilnice, acolo unde sunt mentionati unii minori cu situatii speciale care nu pot iesi din centru sau care nu pot primi apeluri telefonice. Conducerea centrului ia astfel de decizii in cazurile copiiilor cautati chiar de cei care i-au agresat. "Fetelor care sunt victime ale traficului de persoane, nu le putem permite sa iasa si apoi sa ne trezim la usa cu lor, cei care le-au vandut si care acum sunt cercetati", a explicat Silvia Vartolomei, coordonatoarea centrului.

In CPRU isi gasesc adapost copiii batuti, cei neglijati, cei care traiesc pe strazi, cei care sunt victime ale traficului de persoane si minorii care au probleme comportamentale. Ei ajung in centru prin hotarare de urgenta emisa de directorul general al DGASPC fara acordul parintilor.

Ce se intampla cand familiile nu-i mai vor

O astfel de decizie a fost luata in luna martie pentru un baietel de trei ani care a fost izbit cu capul de ciment chiar de tatal sau. Barbatul beat din comuna Bals s-a razbunat pe fiul sau dupa o cearta cu sotia pe care o banuia de adulter. Copilul a stat internat in sectia ATI a Spitalului de Neurochirurgie cateva zile, dupa care tratamentul si l-a urmat in CPRU, acolo unde a stat pana la incredintarea sa in grija unui asistent maternal.

"Cu toate ca intentiile noastre sunt de a pastra copilul in familie, pentru ca este mediul in care se dezvolta cel mai bine, majoritatea celor care ajung la noi intra intr-o forma de protectie asigurata de stat si doar daca se observa imbunatatiri in comportamentul parint... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro