Copia unei statui a lui Brancusi, recuperata dupa 11 ani de la disparitie

Copia unei statui a lui Brancusi, recuperata dupa 11 ani de la disparitie

Unul dintre cele mai misterioase furturi de obiecte de arta din Romania a fost recent rezolvat de catre politisti. Continuarea pe premium.evz.ro Premium.evz.ro este platforma cu plata a site-ului "Evenimentul zilei", cuprinzand o selectie exclusiva de materiale de presa de calitate.

acum 86 luni (25 Mar 2016)

Unul dintre cele mai misterioase furturi de obiecte de arta din Romania a fost recent rezolvat de catre politisti. Ansamblul a fost realizat de Constantin Brancusi, in 1914

Ambele piese au fost furate din Cimitirul ,,Dumbrava", in 2005. De atunci, nimeni nu a mai stiut nimic de cele doua lucrari. Este important de stiut ca, atat ,,Rugaciunea", cat si bustul lui Petre Stanescu sunt doua copii autorizate dupa lucrarile marelui sculptor, incluse in patrimoniu, originalele aflanduse, insa, la Muzeul de Arta din Bucuresti. Bustul a fost gasit in Bucuresti si se afla in custodia politiei inca din luna noiembrie 2015, el fiind recuperat de Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plata a site-ului "Evenimentul zilei", cuprinzand o selectie exclusiva de materiale de presa de calitate. Citeste si:

+Mariana Oprea, una dintre supravietuitoarele tragediei de la "Colectiv", are ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro