Copia lucrarii de licenta a Emiliei Sercan sustine acuzatiile de plagiat

Copia lucrarii de licenta a Emiliei Sercan sustine acuzatiile de plagiat

In urma dezvaluirilor facute de site-ul local Turnul Sfatului referitoare la mai multe pagini cu suspiciune de plagiat care ar proveni din lucrarea de licenta a Emiliei Sercan (jurnalista care a denuntat in ultima perioada mai multe lucrari de doctorat ale unor politicieni ca fiind plagiate), "Adevarul" a incercat obtina de la facultate un exemplar al tezei jurnalistei, pentru o comparatie cu respectivele pagini. "Lucrarile de diploma ale absolventilor specializari Jurnalism, promotia 2003, care si-au finalizat studiile in cadrul Universitatii din Sibiu, fosta Facultate de Jurnalistica (in prezent Facultatea de Stiinte Socio-Umane), pot fi consultate la locul de depozitare, aflat in sediul de pe strada Brutarilor nr. Exemple de texte care se regasesc si in lucrarea Emiliei Sercan, si in alte carti publicate anterior: Lucrarea de diploma a Emiliei Sercan poarta titlul de "Reglementari nationale si internationale cu privire la libertatea de exprimare", a fost scrisa in 2003 si, conform copiei trimise de Universitate, contine pasaje intregi identice, preluate fara citare din doua alte carti, publicate in cursul anului 2002. Am cerut de la cele mai importante institutii publice (Ministerul Apararii, Ministerul de Justitie, Ministerul de Interne, Guvern, Administratia Prezindentiala, Ministerul de Externe) liste cu numele tuturor celor care detin titlul de doctor si banii platiti de aceste institutii ca spor salarial.

acum 69 luni (14 Jun 2017)

In urma dezvaluirilor facute de site-ul local Turnul Sfatului referitoare la mai multe pagini cu suspiciune de plagiat care ar proveni din lucrarea de licenta a Emiliei Sercan (jurnalista care a denuntat in ultima perioada mai multe lucrari de doctorat ale unor politicieni ca fiind plagiate), "Adevarul" a incercat obtina de la facultate un exemplar al tezei jurnalistei, pentru o comparatie cu respectivele pagini.

Lucrarea se afla acum in arhiva Facultatii de Stiinte Socio-Umane din Sibiu, in cadrul careia a fost transferata arhiva fostei Facultati de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, desfiintata in urma unei restructurari organizatorice a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu. La sfarsitul lunii mai, in urma cererii jurnalistilor "Adevarul" de a consulta lucrarea, rectorul Universitatii "Lucian Blaga", Ioan Bondrea, a precizat ca accesul la lucrare poate fi facut doar cu acordul autorului. La doua saptamani distanta, reprezentantii Universitatii au trimis jurnalistilor Adevarul o copie conforma cu originalul a lucrarii de licenta a Emiliei Sercan. "Lucrarile de diploma ale absolventilor specializari Jurnalism, promotia 2003, care si-au finalizat studiile in cadrul Universitatii din Sibiu, fosta Facultate de Jurnalistica (in prezent Facultatea de Stiinte Socio-Umane), pot fi consultate la locul de depozitare, aflat in sediul de pe strada Brutarilor nr. Consultarea oricarei lucrari se va face la sediul facultatii, in prezenta secretarei Facultatii de Stiinte Socio-Umane", se arata in raspunsul semnat de rectorul ULBS, Ioan Bondrea. Paragrafele despre care "Turnul Sfatului" a spus ca ar fi suspecte de plagiat se regasesc si in copia conforma cu originalul, pe aproximativ zece pagini din cele 90 ale lucrarii. Ulterior acestui episod, Emilia Sercan nu a mai dorit sa faca vreo declaratie publica, anuntand ca are in curs de derulare o investigatie proprie. Exemple de texte care se regasesc si in lucrarea Emiliei Sercan, si in alte carti publicate anterior: Lucrare... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro