Copaci doborati de vant, masini avariate si localitati fara curent electric, in urma furtunilor din weekend

Copaci doborati de vant, masini avariate si localitati fara curent electric, in urma furtunilor din weekend

Operatorii de salubritate din toate sectoarele Capitalei trebuie sa fie in teren pentru degajarea de urgenta a eventualelor deseuri vegetale acumulate la gurile de scurgere si la rigole", spune Firea, intr-un comunicat de presa transmis de Primarie. Judetele Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj, Olt, Arges, Dambovita, Prahova, Teleorman si zona de munte a judetelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov, Covasna si Buzau se afla sub cod portocaliu de instabilitate atmosferica, incepand de duminica, de la ora 20:00 pana luni la ora 23:00.

acum 41 luni (3 Jul 2017)

De asemenea, in prima parte a zilei au fost inregistrate 153 de solicitari pentru interventie, informeaza News.ro.

"S-au inregistrat acumulari de apa in cinci sectoare ale Capitalei, si anume: sapte strazi in sectorul 1, cinci strazi in sectorul 2, patru strazi in sectorul 3, in sectorul 4 sunt doua artere inundate, iar in sectorul 6, opt strazi. Am solicitat ApaNova sa intervina de urgenta in toate aceste zone, pentru eliminarea acumularilor de apa, cu toate echipele de interventie. Am cerut si reprezentantilor Administratiei Strazilor sa aiba echipele de interventie pe teren 24 de ore din 24, astfel incat sa poata rezolva cat mai rapid defectiunile aparute la sistemul de semaforizare. De asemenea, RATB trebuie sa isi suplimenteze mijloacele de transport in comun aflate pe traseu, astfel incat calatorii sa nu astepte foarte mult timp in statii, in ploaie. Operatorii de salubritate din toate sectoarele Capitalei trebuie sa fie in teren pentru degajarea de urgenta a eventualelor deseuri vegetale acumulate la gurile de scurgere si la rigole", spune Firea, intr-un comunicat de presa transmis de Primarie.

Pana luni dupa-amiaza, au fost inregistrate 153 de solicitari pentru interventie, aproximativ 100 dintre acestea fiind deja solutionate, iar celelalte fiind in curs de solutionare.

Potrivit ApaNova, "volumul undei de viitura tranzitate prin sistemul de canalizare inregistrat la ora 16.00 era de circa 5 mil. mc, iar debitul maxim de circa 125 mc/s, in conditiile in care debitul Oltului (media anuala) este de 119 mc/s".

UPDATE 10.30 De la aparitia fenomenelor meteo pana in aceasta dimineata la ora 8:00 s-a intervenit in 5 situatii pentru indepartarea copacilor cazuti pe autoturisme si pe carosabil.

Potrivit unui bilant transmis, luni, de catre reprezentantii IGSU, furtunile din ultimele ore au provocat probleme in judetese Dambovita.

In majoritatea judetelor afectate au fost copaci doborati de vant, iar i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro