Conversatia cu Dumnezeu a duhovnicului Arsenie Boca. "Mi-a spus: "

Conversatia cu Dumnezeu a duhovnicului Arsenie Boca.

Cum "a vorbit" cu Dumnezeu Tot parintele le face oamenilor o marturisire socanta, in care povesteste cum intr-o zi, la Sfanta liturghie, coplesit de problemele semenilor sai, "a stat de vorba" cu Dumnezeu: Parintele Arsenie Boca in adolescenta "Fiind randuit sa vad si sa ascult mereu durerile oamenilor - care vin de pe urma pacatelor si a lipsei de sfat - si ajungand adeseori una cu durerea lor, intr-o zi slujind Sfanta Liturghie si rugandu-ma: , aud deodata in urechea dinlauntru infruntarea aceasta: - Nu te ruga de Mine sa le dau pacea, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada pacea pe pamant.

acum 69 luni (11 Jun 2015)

In predicile sale, la care participau mii de oameni, Sfantul Ardealului vorbea despre pacea interioara pe care trebuie sa o gaseasca oamenii, doar dupa ce isi vor schimba purtarile.

Iata ce spunea duhovnicul Arsenie Boca intr-una din slujbele sale, pasaj inclus in lucrarea "Despre durerile oamenilor, vol.II":

"Omul se roaga de Dumnezeu sa-l scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de om sa-si schimbe purtarile. Socotiti si voi, care de cine sa asculte intai? Sa nu dati vina pe Dumnezeu ca El ne usuca pamantul de sub picioare si vlaga din oase.

Eu nu va dau canoane ca ceilalti preoti, matanii, rugaciuni, post, ci indemn sa va schimbati purtarile si sa-i multumiti lui Dumnezeu de crucea pe care v-a dat-o, caci Sfanta Biserica si Sfanta Impartasanie le stiti, dar faptul acesta l-am gasit de cuviinta sa vi-l spun mai mult. Vreau sa va schimb lacrimile voastre in bucurie, multumind lui Dumnezeu de toate durerile si schimbandu-va purtarile, va veti bucura.

Cum "a vorbit" cu Dumnezeu

Tot parintele le face oamenilor o marturisire socanta, in care povesteste cum intr-o zi, la Sfanta liturghie, coplesit de problemele semenilor sai, "a stat de vorba" cu Dumnezeu:

Parintele Arsenie Boca in adolescenta

"Fiind randuit sa vad si sa ascult mereu durerile oamenilor - care vin de pe urma pacatelor si a lipsei de sfat - si ajungand adeseori una cu durerea lor, intr-o zi slujind Sfanta Liturghie si rugandu-ma: , aud deodata in urechea dinlauntru infruntarea aceasta:

- Nu te ruga de Mine sa le dau pacea, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada pacea pe pamant.

Ideile gresite, grijile si scarba

Iata un fragment din cartea "Cararea imparatiei" in care se spune cum pacea nu poate fi gasita decat dupa ce renuntam la grijile, intristarile, nelinistile, scarba, remuscarile d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro