Controversele mortii scriitorului Mircea Tuglea. "Propun sa fie aduse sicrie pe plaja, sa fie pregatite pentru inconstienti"

Controversele mortii scriitorului Mircea Tuglea.

In timp ce salvamarii de pe plaja Modern spun ca victima s-a aventurat pana la geamandura, desi pe plaja fusese arborat steagul galben, semn ca sunt curenti puternici, si la un moment dat a facut semne disperate din maini, cerand ajutorul, cei care l-au insotit pe Mircea pe plaja au alta versiune. Gabriel Culea, seful salvamarilor din Mamaia, a spus ca salvatorii de pe plaja Modern il cunosteau pe Marius Tuglea, intrucat acesta obisnuia sa vina destul de des sa inoate. In scurt timp, ajutati si de un turist, au scos victima din apa, iar echipajul de la prim-ajutor, care se afla deja pe plaja, a inceput manevrele de resuscitare.

acum 80 luni (21 Aug 2017)

In timp ce salvamarii de pe plaja Modern spun ca victima s-a aventurat pana la geamandura, desi pe plaja fusese arborat steagul galben, semn ca sunt curenti puternici, si la un moment dat a facut semne disperate din maini, cerand ajutorul, cei care l-au insotit pe Mircea pe plaja au alta versiune. Astfel, un apropiat sustine ca trupul lui Mircea, intors cu fata in jos, ar fi fost zarit de niste copii, care ar fi alertat imediat salvamarii. Vizavi de faptul ca victima s-a aventurat in larg el a declarat: "Nu este o inconstienta. Ulterior, a revenit asupra mesajului si a spus ca autorul si-a asumat riscul de a inota "pentru ca recent se simtea mai bine. (...) Au existat oameni (salvamari inclusiv) care au sarit sa scoata din apa un trup in deriva, remarcat de la tarm de doi copii. Cam greu ca un trup plutind cu fata-n jos sa dea din maini, nu crezi? Si chiar de s-a inecat fara sa cedeze inima, s-o fi intamplat pentru ca tonusul l-a pacalit ca poate inota in valuri", incearca Silviu Dancu sa gaseasca o explicatie.

"Curentii erau puternici"

O constanteanca, Dana Constantinescu, care se afla pe plaja, il contrazice: "Eram pe plaja in acelasi loc, la aceeasi ora.

Gabriel Culea, seful salvamarilor din Mamaia, a spus ca salvatorii de pe plaja Modern il cunosteau pe Marius Tuglea, intrucat acesta obisnuia sa vina destul de des sa inoate.

In scurt timp, ajutati si de un turist, au scos victima din apa, iar echipajul de la prim-ajutor, care se afla deja pe plaja, a inceput manevrele de resuscitare. La un moment dat, inima lui a dat semne de viata, dar a fost doar pentru scurt timp. Aceasta culoare ii avertizeaza pe turisti ca sunt in pericol daca intra in apa si doar cei foarte bine antrenati se pot aventura in valuri. "In zona inca nu s-a tasat nisipul cu care s-a facut innisiparea si, din cauza curentilor, fundul marii se modifica, in unele zone fiind adancimi de pana la 1,90 ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro