Controverse la Eurovision 2017 dupa ce Rusia si-a ales reprezentanta: de ce risca sa fie descalificata

Controverse la Eurovision 2017 dupa ce Rusia si-a ales reprezentanta: de ce risca sa fie descalificata

Julia Samoilova, o cantareata in varsta de 27 de ani care se deplaseaza intr-un scaun cu rotile, va reprezenta Rusia la concursul Eurovision 2017 cu piesa "Flame is Burning", potrivit unui anunt facut de reprezentantii televiziunii publice ruse cu doar o zi inainte de expirarea termenului oficial de transmitere a numelor concurentilor. La Eurovision 2017 participa 43 de tari, dintre care 18 concureaza in prima semifinala, cea de pe 9 mai, iar 19 tari lupta in cea de-a doua semifinala, de pe 11 mai, cand este programata sa evolueze atat reprezentanta Rusiei, cat si artistii din Romania, Ilinca si Alex, care ne reprezinta tara cu piesa "Yodel It!".

acum 85 luni (13 Mar 2017)

Julia Samoilova, o cantareata in varsta de 27 de ani care se deplaseaza intr-un scaun cu rotile, va reprezenta Rusia la concursul Eurovision 2017 cu piesa "Flame is Burning", potrivit unui anunt facut de reprezentantii televiziunii publice ruse cu doar o zi inainte de expirarea termenului oficial de transmitere a numelor concurentilor.

Desi vestea pune capat zvonurilor despre posibilitatea ca Rusia sa nu participe la Eurovision 2017 si sa boicoteze astfel concursul desfasurat in Ucraina, se pare ca disputa dintre cele doua state continua chiar si pe plan artistic.

Reprezentantii Serviciului Ucrainean pentru Securitate (SBU) au anuntat ca reprezentanta Rusiei este investigata, intrucat nu sunt clare conditiile in care a sustinut un concert in orasul Kerch la un an dupa ce peninsula Crimeea a fost anexata de catre Rusia.

Un purtator de cuvant al SBU, Olena Gitlyanska, a transmis pe Facebook ca "in prezent situatia este analizata si se va lua o decizie echilibrata in ceea ce priveste intrarea artistei in Ucraina", scrie BBC.

Recent, SBU a publicat o lista a artistilor care au primit interdictia de a patrunde pe teritoriul ucrainean deoarece si-au exprimat public sprijinul fata de anexarea Peninsulei Crimeea de Federatia Rusa.

Dmitri Peskov, un purtator de cuvant de la Kremlin, a negat intr-un interviu acordat agentiei de presa TASS ca desemnarea cantaretei Julia Samoilova ar reprezenta o provocare din partea Rusiei. Noi credem ca este absolut inacceptabil un astfel de gest in ceea ce priveste dezvoltarea acestui concurs international", a declarat Peskov, citat de BBC.

Cea de-a 62-a editie Eurovision se va desfasura la Kiev, dupa ce cantareata ucraineana de origine tatara Jamala a castigat competitia de anul trecut cu piesa "1944". Au existat multe voci care au sustinut ca victoria reprezentantei Ucrainei a fost una politica si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro