Controversa Gulen privind scolile finantate in Romania: Sprijin de imagine, dar nu si financiar

Fethullah Gülen nu este nici sponsor și nici proprietar al școlilor incriminate de ambasadorul turc la București, spun reprezentanții instituțiilor de invățămant in cauză. Legătura făcută de către ambasadorul turc intre Fethullah Gülen - căruia autoritățile turce ii cer extrădarea sub acuzația de terorism și lovitură de stat - și școlile din Romania este negată de către reprezentanții Lumina Instituții de Invățămant intervievați in exclusivitate "Romaniei libere". Suport de imagine Totuși, un sprijin de imagine important este primit de la Fethullah Gülen prin intermediul portalului său de știri hizmetnews.com, care a relatat pe larg momente din evoluția școlilor grupate in cadrul "Lumina Instituții de Invățămant".

acum 80 luni (19 Jul 2016)

Fethullah Gülen nu este nici sponsor și nici proprietar al școlilor incriminate de ambasadorul turc la București, spun reprezentanții instituțiilor de invățămant in cauză. Ei admit că sunt la curent și implementează unele elemente din gandirea lui Gülen și pun declarațiile ambasadorului pe seama unei inițiative concurențiale a Ankarei de a deschide școli in Romania.

Afirmațiile ambasadorului turc la București, Osman Koray Ertas, potrivit căruia in spatele incercării de lovitură de stat de vineri noaptea se află clericul musulman Fethullah Gülen, au o repercusiune directă in Romania. Ambasadorul a precizat, intr-un interviu la televiziune, că fostul imam are două fețe, una deosebit de intunecată și că Fethullah Gülen, prin interemediul grupării Hizmet (o mișcare islamistă moderată fondată de Gülen, care deține o rețea de școli ONG-uri in mai multe țări), are 11 unități de invățămant in Romania. Fethullah Gulen, imamul acuzat de lovitura de stat din Turcia, finanţează sau nu şcoli in Romania?

Acreditare de la Ministerul Educației

Școlile la care a făcut referire ambasadorul turc sunt grupate sub denumirea "Lumina Instituții de Invățămant" care s-a inființat in anul 1994 la Constanța. Legătura făcută de către ambasadorul turc intre Fethullah Gülen - căruia autoritățile turce ii cer extrădarea sub acuzația de terorism și lovitură de stat - și școlile din Romania este negată de către reprezentanții Lumina Instituții de Invățămant intervievați in exclusivitate "Romaniei libere". Domnul ambasador a vorbit despre legături cu organizații teroriste, dar noi funcționăm de peste 20 de ani conform legilor romanești. Suntem acreditați de Ministerul Educației și activitatea din școlile noastre se face conform curiculumului național", ne-a explicat Iulia Nueleanu, PR&Marketing la "Lumina Instituții de Invățămant". Nu există nici o legătură instituțională... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro