Controlul la Ministerul Culturii, dupa ce reprezentanti ai societatii civile si un grup de specialisti de la MTR au reclamat posibile abuzuri. Reactia directorului MTR

Fisiere atasate: anexa_memorii_mtr.pdf Corpul de control al premierului efectuează, miercuri, verificări la Ministerul Culturii, in legătură cu modul in care a fost organizat concursul pentru ocuparea postului de director al Muzeului Țăranului Roman (MȚR), după ce mai mulți reprezentanți ai societății civile au reclamat "mangementul impropriu" al Muzeului, potrivit unor surse oficiale pentru Agerpres. Este intolerabil ca destinul acestei instituții identitare pentru cultura romanească să fie lăsat de atata timp la discreția unui directorat interimar deficitar și să fie acum legat pentru incă 5 ani de un manager ale cărui performanță și profesionalism au fost deja evaluate ca nesatisfăcătoare de către Ministerul Culturii, incă din anul 2014, ceea ce a dus la demiterea sa din funcție in 2015, prin ordin al Ministrului Culturii de la acea vreme", se arată in petiție.

acum 78 luni (3 Aug 2016)

Fisiere atasate: anexa_memorii_mtr.pdf

Corpul de control al premierului efectuează, miercuri, verificări la Ministerul Culturii, in legătură cu modul in care a fost organizat concursul pentru ocuparea postului de director al Muzeului Țăranului Roman (MȚR), după ce mai mulți reprezentanți ai societății civile au reclamat "mangementul impropriu" al Muzeului, potrivit unor surse oficiale pentru Agerpres. Totodată, un grup de specialiști de la MȚR s-a alăturat inițiativei, precizand că a sesizat Ministerul Culturii cu privire la abuzurile din instituție, insă acestea ar fi rămas fără răspuns.

Contactat de Rl, directorul Muzeului Țăranului Roman a precizat că "la muzeu nu are loc nicio verificare".

Societatea civilă susține că instituția a fost lăsată in "grija unui management impropriu"

Aproximativ 100 de reprezentanți ai societății civile, intre care Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Ștefan Agopian, Theodor Paleologu, dar și angajați ai muzeului i-au adresat, luni, o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloș in care reclamă "managementul impropriu" de la MȚR, dar și rezultatul ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al instituției.

"Societatea civila ia act, cu tristețe și ingrijorare, de faptul că una dintre instituțiile culturale fundamentale din Romania este astăzi periclitată și decredibilizată prin abandonarea ei in "grija" unui management impropriu, inadecvat la sarcina sa și, finalmente, ilegal: Muzeul Național al Țăranului Roman se află, din păcate, in pragul colapsului atat ca funcționare, cat și ca imagine, in urma rezultatului ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al Muzeului. Este intolerabil ca destinul acestei instituții identitare pentru cultura romanească să fie lăsat de atata timp la discreția unui directorat interimar deficitar și să fie acum legat pentru incă 5 ani de un manager ale cărui performanț... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro