"Controlorul" lui Negritoiu pleaca din ASF

Marius Vorniceanu a anuntat Parlamentul ca a renuntat la functia de vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, din care era responsabil cu sectorul asigurari. Marius Ursache a aratat, la iesirea de la DNA, ca a vorbit procurorilor despre felul in care doua firme de asigurare au ajuns in faliment in urma unor decizii ASF si s-a dezis de masurile luate de responsabilii din zona asigurarilor.

acum 78 luni (29 Sep 2016)

Marius Vorniceanu a anuntat Parlamentul ca a renuntat la functia de vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, din care era responsabil cu sectorul asigurari. Caracterizat drept "cel mai bun controlor din Romania", acesta va ramane in istorie ca omul care a formulat actele de deces a doua dintre cele mai mari companii de asigurari din Romania, Astra si Carpatica Asig.

Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Marius Vorniceanu, pleaca la Curtea de Conturi, acolo unde a mai lucrat pe postul de consilier inainte sa fie indepartat pe motiv de incompatibilitate.

Demisia sa de la ASF nu este o noutate, zvonurile privind aceasta decizie fiind raspandite in ultimele luni chiar de catre Marius Vorniceanu sau apropiati ai sai, cu scopul de a demonstra ca acesta este doar o victima. De altfel, ambii au fost sustinuti de catre fostul premier Victor Ponta, desi, spre desosebire de Negritoiu, Vorniceanu a ajuns la ASF pe o filiera liberala.

Numirea sa la sefia asigurarilor, procedura incheiata in decurs de nici doua zile, in urma unor audieri sumare in comisii si a unui vot rapid in plenul Parlamentului, a luat prin surprindere pe toata lumea, avand in vedere ca experienta lui in ceea ce priveste asigurarile se rezuma la controalele financiare pe care le-a coordonat din postura de sef al Garzii Financiare din timpul guvernului Adrian Nastase sau din aceea de lucrator in Ministerul Finantelor sub diverse guvernari. Marius Vorniceanu este si omul de la care a pornit ideea ca statul sa intre pe piata asigurarilor RCA prin capitalizarea Eximasig, dupa cum chiar fostul vicepresedinte ASF a aratat in presa financiara.

In baza unor observatii facute de echipa coordonata de Marius Vorniceanu a fost realizat, de catre procurorii DIICOT, si dosarul Carpatica II, in care Angela Toncescu, Ilie Carabulea, dar si alte persoane din conducerea asiguratorului sunt acuzate ca au cosmetizat cifrele financiare pentru a evita o ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro