Controlorii de trafic continua planurile de greva si dupa mutarea sefului ROMATSA la Transporturi: "Se poate intoarce oricand!"

Controlorii de trafic continua planurile de greva si dupa mutarea sefului ROMATSA la Transporturi:

UPDATE: Premierul Victor Ponta i-a transmis ministrului Transporturilor, Iulian Matache, in sedinta de Guvern, sa gaseasca solutii pentru ROMATSA, seful Executivului facand referire directa si la salariati, el precizand ca acestia castiga mai mult decat altii si nu-i plac pozitiile de forta "facem", "dregem", ci cele rationale. La iesirea din sediul Ministerului Transporturilor, Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicalistilor din Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), a spus ca nu mai exista alta solutie decat sa ceara sprijinul societatii civile, pentru ca se lupta cu "un sistem bolnavicios": "Este imposibil si nu mai avem incredere sa putem sa mai negociem, reiterand inclusiv faptul ca toate intelegerile pe care le-am avut cu domnul ministru aici de fata, cu directorul celalalt general Carnu (Fanica Carnu, directorul general adjunct al ROMATSA, n.r.), nu s-a tinut cont de el, in aceasta masura nu avem niciun fel de posibilitate sau de incredere".

acum 66 luni (26 Aug 2015)

UPDATE: Premierul Victor Ponta i-a transmis ministrului Transporturilor, Iulian Matache, in sedinta de Guvern, sa gaseasca solutii pentru ROMATSA, seful Executivului facand referire directa si la salariati, el precizand ca acestia castiga mai mult decat altii si nu-i plac pozitiile de forta "facem", "dregem", ci cele rationale. Cred ca aveti capacitatea in continuare sa gasiti solutii in asa fel incat servicii de interes national si de siguranta nationala sa nu fie perturbate. Inteleg ca nu sunt probleme de bani, ca bani castiga mai mult decat...Foarte bine, e bine sa castige, nu am nimic impotriva acestei idei, dar atunci sa isi faca si ei treaba si toata lumea va fi multumita", a spus Ponta.

Ion Aurel Stanciu si Marius Humelnicu au fost numiti, marti, pe postul de secretar de stat in Ministerul Transporturilor, in timp ce Virgil Dragos Titea a fost eliberat din aceasta functie. Controlorii de trafic aerian ROMATSA reconfirma anuntul de greva generala din 1 septembrie, daca cele 14 revendicari pe care le au nu vor fi solutionate, ei sustinand ca problemele lor sunt "de viata si de moarte" si privesc siguranta calatorilor.

In plus, sindicalistii sunt nemultumiti de modul in care Ion Aurel Stanciu a plecat de la ROMATSA si cer clarificarea situatiei: "Domnul director Stanciu nu si-a dat demisia, a fost numit la Ministerul Transporturilor, ceea ce inseamna ca este suspendat si se poate intoarce oricand dupa ce se linistesc apele, mai ales ca se lauda ca are mandat de patru ani. La iesirea din sediul Ministerului Transporturilor, Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicalistilor din Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), a spus ca nu mai exista alta solutie decat sa ceara sprijinul societatii civile, pentru ca se lupta cu "un sistem bolnavicios": "Este imposibil si nu mai avem incredere sa putem sa mai negociem, reiterand inclusiv faptul ca toate intelegerile pe care le-am avut cu do... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro