Controlorii de trafic aerian: "Nu anulam greva de marti fara semnarea unui nou contract colectiv de munca"

Controlorii de trafic aerian:

UPDATE Greva generala a controlorilor de trafic aerian, care era programata pentru marti, a fost anulata, dupa ce sindicalistii si conducerea ROMATSA au ajuns la un acord, luni seara. UPDATE Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, sustine ca indiferent de ora la care se vor finaliza negocierile intre sindicalistii ROMATSA si reprezentantii Consiliului de Administratie si ai Ministerului Transporturilor, Inspectia Muncii Bucuresti poate inregistra luni, 31 august, contractul colectiv de munca, astfel incat acesta sa intre in vigoare de marti, 1 septembrie.

acum 106 luni (31 Aug 2015)

UPDATE Greva generala a controlorilor de trafic aerian, care era programata pentru marti, a fost anulata, dupa ce sindicalistii si conducerea ROMATSA au ajuns la un acord, luni seara.

UPDATE Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, sustine ca indiferent de ora la care se vor finaliza negocierile intre sindicalistii ROMATSA si reprezentantii Consiliului de Administratie si ai Ministerului Transporturilor, Inspectia Muncii Bucuresti poate inregistra luni, 31 august, contractul colectiv de munca, astfel incat acesta sa intre in vigoare de marti, 1 septembrie. "Asa cum am mai spus, chiar daca instanta a stabilit ca greva angajatilor ROMATSA este legala, ma bazez pe maturitatea si puterea de negociere atat a reprezentantilor ROMATSA cat si a liderilor de sindicat, astfel incat sa se evite greva generala programata pentru 1 septembrie.

El a explicat ca greva generala nu poate fi anulata, din punct de vedere legal, daca nu este semnat contractul colectiv de munca.

Gabriel Tudorache a mai spus ca angajatii ROMATSA sunt dispusi sa asigure 50 la suta si peste din traficul aerian, in caz ca nu va putea fi anulata greva generala, si au comunicat acest lucru Eurocontrol (Organizatia europeana pentru siguranta traficului aerian). Negocieri intense pentru finalizarea noului contract colectiv

In cursul zilei de 29 august la sediul ROMATSA au continuat negocierile intre patronat si sindicat pentru finalizarea noului contract colectiv de munca si pentru a stinge conflictul care a generat declararea grevei generale anuntata pentru data de 1 septembrie. Negocierile continua si astazi, disponibilitatea ambelor parti creand premizele pentru gasirea solutiilor si pentru rezolvarea divergentelor existente, astfel incat ROMATSA sa asigure in continuare, in conditii normale operationale si tehnice, serviciile de trafic aerian", a anuntat ROMATSA, potrivit Mediafax.

Min... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro