Controale inopinate in spitalele care au fost acreditate

Controale inopinate in spitalele care au fost acreditate

La nivel national sunt 429 de spitale acreditate din 433, nivelul de conformitate de 85% fiind inregistrat la 70% dintre unitati, ceea ce inseamna un nivel inalt de conformitate, in conditiile in care nu a existat o pregatire prealabila a spitalelor pentru implementarea unui sistem de calitate.

acum 45 luni (10 Nov 2016)

"A aparut zilele trecute ordinul, iar saptamana viitoare va incepe procesul de monitorizare a spitalelor acreditate, am pregatit toate chestionarele si le trimitem la spitale. Iar spitalele urmeaza sa ne transmita, cu o anumita periodicitate, informatii de care avem nevoie ca sa calculam indicatorii de monitorizare. O raportare care nu este credibila va genera un astfel de control", a explicat Cepoi, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, metodologia de monitorizare a spitalelor acreditate are doua scopuri, pentru a se vedea daca exista preocupare in randul spitalelor in ceea ce priveste imbunatatirea activitatii si asigurarea sigurantei pacientului, dar si pentru a se corecta deficientele de masurarea a calitatii constatate in primul ciclu de acreditare, a completat sursa citata.

La nivel national sunt 429 de spitale acreditate din 433, nivelul de conformitate de 85% fiind inregistrat la 70% dintre unitati, ceea ce inseamna un nivel inalt de conformitate, in conditiile in care nu a existat o pregatire prealabila a spitalelor pentru implementarea unui sistem de calitate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro