Controale "fara numar" in cazul #Colectiv. MAI, MS si spitalele care au tratat pacientii tragediei, luate la puricat

Controale

La 7 luni de la tragedia din clubul bucurestean sunt inca multe semne de intrebare vizavi de modul in care s-a actionat in noaptea fatidica de 30 octombrie si de modul in care au fost tratati pacientii raniti in incendiu.

acum 56 luni (7 Jun 2016)

La 7 luni de la tragedia din clubul bucurestean sunt inca multe semne de intrebare vizavi de modul in care s-a actionat in noaptea fatidica de 30 octombrie si de modul in care au fost tratati pacientii raniti in incendiu. Corpul de Control de la Guvern si cel al ministrului Sanatatii descind, unul dupa altul, la spitalele unde au fost tratati pacientii rezultati din Tragedia #Colectiv.

Lista de actiuni a Corpului de Control al primului ministru cuprinde doua mari actiuni legate de Tragedia Colectiv:

1. Actiune de control la Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si la entitatile aflate in coordonarea acestuia, potrivit competentelor legale.

Potrivit comunicatului dat ieri publicitatii de Corpul de Control al Guvernului, obiectivele acesteia:

- Verificarea respectarii dispozitiilor legale privind organizarea si functionarea departamentului;

- Verificarea indeplinirii atributiilor privind coordonarea la nivel national a activitatilor de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta, asigurarea si coordonarea resurselor umane, materiale, financiare si de alta natura necesare restabilirii starii de normalitate, inclusiv primul ajutor calificat si asistenta medicala de urgenta in cadrul unitatilor si compartimentelor de primire a urgentelor (UPU/CPU) pana la internarea in spital si a atributiilor privind coordonarea operationala a serviciilor de ambulanta si a celor Salvamont, potrivit competentelor legale; ... Citeste intreg articolul pe evz.ro