Contract de 12 milioane de euro pentru Uzina Roman. Fabrica va livra 100 de camioane in Taiwan

Contract de 12 milioane de euro pentru Uzina Roman. Fabrica va livra 100 de camioane in Taiwan

Uzina Roman a incheiat un contract de 12 milioane de euro si urmeaza sa livreze 100 de camioane in Taiwan. De exemplu cand am participat la licitatia cu Ministerul Apararii, aveam in cont de 100 de ori mai mult decat suma necesara pentru inscrierea la licitatie, dar nu am primit scrioare de garantie de la banca.

acum 44 luni (14 Feb 2017)

Uzina Roman a incheiat un contract de 12 milioane de euro si urmeaza sa livreze 100 de camioane in Taiwan. "Avem acrst contract de 100 de autobasculante ce vor di livrate in Taiwan. Este vorba despre 23 de camioane militare in valoare de 2 milioane de lei", ne-a declarat Carol Rugacs, director de productie si administratorul Romna SA. "Noi suntem o societate in reroganizare si potrivit instructiunilor Bancii Nationale nu putem primi scrisoare de ganrantie atunci cand ne inscriem la o licitatie, desi avem bani in cont. De exemplu cand am participat la licitatia cu Ministerul Apararii, aveam in cont de 100 de ori mai mult decat suma necesara pentru inscrierea la licitatie, dar nu am primit scrioare de garantie de la banca. Pana la urma am cei din armata au inteles situatia si am putut sa viram banii in contul de la trezorie si sa participam la licitatie. Degeaba ai produse bune si competitive, daca te lovesti de astfel de prevederi", a mai declarat Carol Rugacs.

Cea mai mare uzina a Brasovului

Uzina Roman a fost fabrica fanion a Brasovului. A fost initial fabrica de armament la infiintare in 1938, iar incepand cu anul 1953, dupa nationalizare a fost numita Steagu Rosu si a inceput sa fabrice autocamioane. Asa s-a ajuns ca in 1977 sa aiba o productie record de 33.000 de masini pe an. Si numarul de angajati a crescut vertiginos de la un an la altul. Daca in 1954 fabrica avea 4.400 de salariati, in 1978 s-a ajuns la 26.000. Mii de oameni au fost concediati atunci, 80% dintre actiuni au fost preluate de Asociatia Pro Roman Brasov, iar presedinte al Consiliului de Administratie a fost numit Ioan Neculaie. Omul de afaceri a preluat in 2006 actiunile fabricii, procedura care a fost contestata de fostii parteneri. In urmatorii opt ani, fabrica a fost disputata in instanta, iar in 2015 uzina a revenit Asociatiei Pro Roman, a carei presedinte este omul de afaceri Ioan Olaru. Acum a ajuns la datorii de 90 de milioane de l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro