Contraceptivele provoaca uscaciune vaginala. In ce alte situatii mai poate aparea problema si ce creme sunt utile

Contraceptivele provoaca uscaciune vaginala. In ce alte situatii mai poate aparea problema si ce creme sunt utile

Administrarea anticonceptionalelor, chiar si a preparatelor cu doze mici de hormoni, inhiba productia proprie de estrogen a organismului. Chiar si medicatia antihistaminica administrata persoanelor care sufera de astm, raceli sau alergii, pot avea aces efect ca urmare a scaderii secretiilor si uscarii mucoaselor Prin urmare, ce e de facut?

acum 45 luni (20 Jul 2017)

Administrarea anticonceptionalelor, chiar si a preparatelor cu doze mici de hormoni, inhiba productia proprie de estrogen a organismului. Aceasta diminuare a estrogenului la nivel vaginal duce la subtierea si sensibilizarea mucoasei care nu mai este la fel de bine irigata si hidratata, devenind uscata.

Femeile insarcinate sau cele care au nascut se pot confrunta si ele cu o astfel de problema. Estrogenul scade si mai mult pe perioada alaptarii, productia acestui hormon fiind blocata de prolactina care declanseaza si intretine lactatia.

Femeile care urmeaza tratamente chimioterapice si radioterapice au adesea simptome de menopauza precoce caracterizata prin bufeuri, menstre neregulate, uscaciune si inflamatie vaginala.

Chiar si medicatia antihistaminica administrata persoanelor care sufera de astm, raceli sau alergii, pot avea aces efect ca urmare a scaderii secretiilor si uscarii mucoaselor

Prin urmare, ce e de facut? Cremele cu aloe si galbenele intensifica gradul de umezire a mucoase vaginale si au actiune cicatrizanta asupra eventualelor leziuni. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro