Consumul de cafea iti poate prelungi viata. Cercetatorii americani au urmarit 215.000 de oameni timp de 16 ani

Consumul de cafea iti poate prelungi viata. Cercetatorii americani au urmarit 215.000 de oameni timp de 16 ani

Studiul multietnic in curs de desfasurare are mai mult de 215.000 de participanti, cercetatorii care-l realizeaza afirmand ca este cel mai diversificat din punct de vedere etnic studiu care examineaza factorii de risc legati de stilul de viata care pot duce la cancer. Beneficiile consumului de cafea Studiile anterioare efectuate de Universitatea California de Sud si de alte institutii au aratat ca consumul de cafea este asociat cu un risc redus de diferite tipuri de cancer, diabet, boli hepatice, boala Parkinson, diabet zaharat de tip 2 si alte boli cronice. Scoala de medicina Keck si Centru Norris de Studiere a Cancerului din cadrul Universitatii California de Sud (USC) gestioneaza o baza de date numita "Programul de Supraveghere a Cancerului Los Angeles", care ofera oamenilor de stiinta statistici esentiale despre cancer pentru o populatie diversa.

acum 62 luni (28 Jul 2017)

Iata un alt motiv pentru a incepe ziua cu o ceasca de cafea: oamenii de stiinta au descoperit ca oamenii care beau cafea par sa traiasca mai mult. Consumul de cafea a fost asociat cu un risc mai scazut de deces datorat bolilor de inima, cancerului, accidentului vascular cerebral, diabetului si afectiunilor respiratorii si renale pentru afro-americani, japonezi-americani, latino si albi.

La oamenii care au consumat o cafea pe zi s-a inregistat o probabilitate de a muri cu 12% mai mica in comparatie cu cei care nu beau cafea. Setiawan, autorul principal al studiului si profesor asociat de medicina preventiva la Scoala de Medicina Keck a Universitatii din California de Sud, citat de ScicenceDaily. Studiul, care a fost publicat in numarul din 11 iulie al "Annals of Internal Medicine", a folosit date din studiul multietnic de cohorta, un efort de colaborare intre Universitatea din Hawaii Cancer Center si Keck School of Medicine. Studiul multietnic in curs de desfasurare are mai mult de 215.000 de participanti, cercetatorii care-l realizeaza afirmand ca este cel mai diversificat din punct de vedere etnic studiu care examineaza factorii de risc legati de stilul de viata care pot duce la cancer. Pana in prezent, putine date au fost disponibile cu privire la asocierea dintre consumul de cafea si mortalitatea la persoanele care nu sunt albe in SUA si in alta parte a lumii. "Astfel de investigatii sunt importante deoarece modelele stilului de viata si riscurile de imbolnavire pot varia substantial in mediile rasiale si etnice, iar constatarile dintr-un grup nu se aplica neaparat altora", mai sustin cercetatorii. "Acest studiu este cel mai mare de acest gen si include minoritati care au un stil de viata foarte diferit", a spus Setiawan. Beneficiile consumului de cafea Studiile anterioare efectuate de Universitatea California de Sud si de alte institutii au aratat ca consumul de cafea este asociat cu un risc redus de diferite tipuri de cancer, diabet, boli hepatice, boala ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro