Consumatorii trebuie sa evite alimentele cu aditivi. Craciun de casa sau Craciun industrial?

Umplutura (carnea tocata, orezul spalat, ceapa calita, sucul de rosii etc.), putin calita, se pune in foi de varza acra, desarate anterior circa o ora, se invelesc, se pun in vasul de fiert pe strat subtire de varza acra tocata, se zidesc compact si se pun la fiert domol, pana se inmoaie foaia de varza.

acum 91 luni (21 Dec 2016)

Bucatele traditionale de pe masa de Craciun se prepara din carne de porc proaspata, carne afumata si carne in untura. O prima etapa in prepararea bucatelor de Craciun este legata de prepararea carnatilor, care se fac chiar a doua zi, dupa ce intestinele si membranele necesare au stat cu sare si alte amestecuri macar 24 de ore pentru pierderea mirosului specific. La transarea / impartirea porcului se separa carnea pentru afumat (spinarea, costitele, slanina, muschiuletii, jambonul, spata/umarul) de partile din care se face piftia (picioarele si capul) si carnea de tocat.

Carnea de tocat se scoate din partile moi de la piept si de la spate, de la capetele muschiului, de la ceafa si de la pulpa. Sarmalele in foi de varza se prepara din carne tocata (traditional - porc, mai recent - amestec vita si porc), orez, ceapa calita, varza murata, grasime, suc de rosii (in unele zone nu este specific), condimente (piper, foi de dafin, cimbru, marar), sare. Umplutura (carnea tocata, orezul spalat, ceapa calita, sucul de rosii etc.), putin calita, se pune in foi de varza acra, desarate anterior circa o ora, se invelesc, se pun in vasul de fiert pe strat subtire de varza acra tocata, se zidesc compact si se pun la fiert domol, pana se inmoaie foaia de varza.

Carnea de porc si carnatii in untura se prepara din carne (pulpa, spata) si carnati de porc, in stare proaspata sau putin afumate si untura de porc, folosind condimente specifice (boabe de ienibahar, foi de dafin) si sare. Cunoscuta sub denumirea de carne la garnita (vas din tabla, emailat), este foarte bine apreciata de toate categoriile de consumatori, constituind un aliment minunat de care te poti bucura pana vara tarziu, servita atat ca atare, dar si infierbantata la tigaie, alaturi de oua, varza, fasole etc.

Carnatii de carne se pregatesc din carne tocata de porc (tot mai mult se practica amestecarea cu carne de vita), slanina data prin masina de tocat si condimente (piper, boia, sare,... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro